Randalírozó fiatalok hajnalban levizelték a Dohány utcai zsinagóga falát

2022. május 03. 07:38

Ezért gyertyát gyújtottam azon a helyen.

2022. május 03. 07:38
null
Niedermüller Péter
Niedermüller Péter
Facebook

„Ma hajnalban randalírozó fiatalok egy csoportja meggyalázta a Dohány utcai zsinagóga épületét. Náci jelszavakat üvöltöztek, üres sörös dobozokat hajigáltak, sőt, levizelték a zsinagóga falát. Minderre nincs mentség. Sem az életkor, sem a részegség, sem semmi nem magyarázhatja ezt a viselkedést. Erzsébetváros polgármestereként, és mint magyar állampolgár mélyen megvetem és elítélem ezt a magatartást, és egyben bocsánatot kérek zsidó honfitársaimtól, hogy ez megtörténhetett.

Szeretném, ha Erzsébetváros zsidó lakói tudnák, az Önkormányzat mindent megtesz, hogy Önök biztonságban érezzék magukat, hogy érezzék, ez a kerület mindannyiunk otthona, hogy mi mindannyian a leghatározottabban elutasítjuk az antiszemitizmus minden formáját. Ezt a szilárd elkötelezettséget kifejezendő ma este gyertyát gyújtottam Szücs Balázs alpolgármester úrral ott, azon a helyen, ahol a fiatalok tegnap éjszaka meggyalázták a zsinagóga épületét.”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drrc
2022. május 03. 16:43
Ne játsza már az eszét! Mintha pár huligán bármilyen módon tükrözné a magyar emberek álláspontját! Nem sok munkája lehet, ha emiatt odament lefényképeztetni magát. Ez megint csak arra jó, hogy külföldre lehessen küldözgetni a fényképet, hogy csak azért nem tör ki a nácizmus az országban, mert a DK tartja a frontot. Undorító szemforgató.
korona.2.0
2022. május 03. 15:35
IZRAEL HÚSVÉT KERESZTÉNYEK ZSIDÓK UNZ MAGAZIN (USA) https://www.unz.com/pgiraldi/does-israel-permit-freedom-of-worship/
linkeloe
2022. május 03. 15:29
Nem tűnt fel neki hogy évek óta, az összes létező testnedv csordogál minden este az u.n. bulinegyed utcáin?!?!
annamanna
2022. május 03. 15:24
Egyébként a középkorban "szabaddá tevő" városi levegő is tele lehetett ammóniaszaggal és egyéb illatokkal. És mellékesen: az üzlet az üzlet. Márpedig a bulinegyed üzlet. Minden egyéb járulékos veszteség. Teccettek volna nem zsinagógát építeni a kocsmák mellé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!