„Kivánjuk a’ sajtó szabadságát, censura eltörlését”

2022. május 03. 14:10

Nem nevezhetjük szabadnak a sajtót egy olyan országban, ahol a kormánypárt kezében összpontosul a magyar sajtótermékek többsége.

2022. május 03. 14:10
null
Márki-Zay Péter
Facebook

„Ma van a sajtószabadság világnapja

»Kivánjuk a’ sajtó szabadságát, censura eltörlését.« Ez volt a ’48-as forradalom idején a 12 pont első követelése. Sajnos ma, 2022-ben is azért kell küzdenünk, hogy a fenti követelés megvalósuljon.

Nem nevezhetjük ugyanis szabadnak a sajtót egy olyan országban, ahol a kormánypárt kezében összpontosul a magyar sajtótermékek többsége. Nem szabad a sajtó ott, ahol a közmédia, az országos és megyei lapok, valamint adófizetők pénzeken felhízlalt online »véleményvezérek« öntik magukból a hazugságokat és a kormánypropagandát. Nem szabad a sajtó ott, ahol egy párt által megkaparintott médiabirodalom egy hamis és hazug valóságot teremtett az emberek számára. A szabad sajtó a demokrácia fundamentuma. A Fidesz ezt a fundamentumot törte ripityára az elmúlt 12 éves kormányzása során, hogy hatalmát bebiztosítsa és megingathatatlanná tegye.

Az ENSZ a mai napot azért nyilvánította a sajtószabadság világnapjává, hogy felhívja a figyelmet a szabad sajtó fontosságára. A kormányoknak, így a magyar kormánynak is felelőssége, hogy biztosítsa és tiszteletben tartsa a szabad véleménynyilvánítást, úgy hogy az ne hazug propaganda képében köszönjön vissza ránk.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Böszme
2022. május 04. 05:18
A kormánypárt kezében összpontosul a magyar sajtótermékek (és azok olvasóinak) többsége.
sorivo4
2022. május 03. 22:43
Mi a faszt szeretnél elmondani a szabad sajtóban? Hogy fegyvert küldenél Ukrajnába? Vagy épp azt szeretnéd letagadni? Mindkettőt elmondhattad. Ez ment minden nap a közmédiában, amit a saját száddal mondtál. Még kommentálni se kellett. Minden faszságodról, ami a szádat elhagyta, értesült mindenki az országban. Talán ezért is buktatok akkorát. Mert minden faszságodat elmondhattad a szabad sajtóban. Vagy nem mondtad el minden faszságodat?
nyugalom
2022. május 03. 21:26
A terhelt demagóg pszichopata!
kiss.istvan770
2022. május 03. 20:40
"Kívánjuk a sajtó szabadságát, censura eltörlését." Te Sötét Idióta! Hol van Magyarországon cenzúra? Akkora a sajtószabadság, hogy ezer fórumon elmondhatod az összes ökörségedet, senki semmiben nem akadályoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!