Manipuláció

2022. január 13. 10:50

A neojobbik teljesen belesimult a mocskolódásba, sőt, élharcossává vált.

2022. január 13. 10:50
null
Sneider Tamás
Facebook

„Mint minden olyan közszereplő, aki nem fekete-fehérben gondolkodik vagy kommunikál, én is többször megkaptam az utóbbi hónapokban, hogy miért nem támogatom Gyurcsány Ferencet és a baloldalt. Az már önmagában megmosolyogtató, hogy miért gondolja valaki azt, hogy aki rengeteg tüntetésen felszólalt a politikája ellen, és akit a tévészékház előtti Gyurcsány-ellenes tüntetésről elsőként vonszoltak be az épületbe, az majd Gyurcsány Ferencet fogja éltetni. Az ok azonban ennél is egyszerűbb. Több mint harminc év közszereplői tevékenységnek köszönhetően nagyon sokszor voltam céltáblája politikai lejárató kampányoknak, akár balliberális oldalról, akár a Fidesz részéről. Mi, a régi Jobbikban azt szerettük volna elérni, hogy az ilyen eszközök háttérbe szoruljanak, más politikai kultúra alakuljon ki Magyarországon. Mára elmondható, hogy ez a kísérlet egyelőre sikertelen, hiszen a neojobbik teljesen belesimult a mocskolódásba, sőt, élharcossává vált.

Ám álljon itt a sok közül egy példa, amit a mai balliberális oldal követett el.

Novák Katalin, volt családügyi tárca nélküli miniszter tizenkét éve, amikor Németországban dolgozott a férje, ezért ott is élték mindennapjaikat, ezt írta egy személyes blogban:

»Én hálás vagyok a sorsnak, hogy nem a kényszer üldöz el itthonról, hogy nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként élünk röhejes jövedelemből.«

A DK híres jelöltje Dr. Czeglédy Csaba pillanatok alatt meghamisította a mondatot, kivette a középső mondatrészt, és egy politikusi fotóval illusztrálva azt a hatást keltette, mintha gazdag politikusként ezt mondta volna Novák Katalin:

»Én hálás vagyok a sorsnak, hogy nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként élünk röhejes jövedelemből.«

Az első esetben a mondat azt mutatja, hogy átlagemberként pontosan tisztában van vele, milyen sokan élnek kényszerűségből külföldön, míg a hamisított mondatban egy dölyfös politikusi kijelentés rejtőzködik.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. január 13. 18:03
Nohaborkészítő,trieszti koldus. Mindent elmond ,hogy ez a 8 965 471 .sz senki Jakab Rabbi simán levert a lóról.
luisbathhelena
2022. január 13. 17:32
Sneider, ne köpd magad újra szembe és bennünket se nézz hülyének. Te végigasszisztáltad ahogy a pártod föloldódott Fletó alfelében.
Szittya66
2022. január 13. 16:08
Ha ennyire tisztán látja a dolgokat, akkor miért nem tett ellene még pártvezetőként?
Jacques de Molay
2022. január 13. 14:59
A jobbik már az apró klán első számú talpnyalója. Undorító patkányok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!