Legyen vita? De kivel?

2022. január 28. 18:16

Szorgoskodik a baloldali média, ha már az egyesült baloldali ellenzék – bocsánat! – olyan töketlen.

2022. január 28. 18:16
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„Szorgoskodik a baloldali média, ha már az egyesült baloldali ellenzék – bocsánat! – olyan töketlen. Azt írja a telex.hu, hogy »Márki-Zay kihívta Orbánt egy nyílt vitára, de a Fidesz egyelőre elkerülő válaszokat ad a felvetésre. A jelenlegi kormányfő Horn Gyulát nagyon fiatalon legyőzte, Medgyessy a torkán akadt, Gyurcsány viszont a 2006-os kampány hajrájában szinte földbe döngölte Orbán Viktort, akit lassan egymillió szavazó nem látott éles vitahelyzetben. Magyarázó arról, hogy miért nem lesz vita – illetve hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy mégis legyen.« (A Telex persze szeretne egy ilyen vitát.)

Ahogy egy élő klasszikus mondaná erre, a Telex nem bontotta ki az igazság minden részletét. Ami az idézett vitákat illeti, az elsőt valóban megnyerte Orbán Viktor a fiatalságával és az őszinteségével, a másodikat pedig a tapasztaltságával. Medgyessy viszont azzal lett szimpatikus, hogy olyan őszintén alakította a tisztelettudó butát. A Gyurcsány elleni vitáról pedig azt üzenném a telexes tökfejeknek, hogy ne ünnepeljenek nagyon, mert Kutuzov is feladta Moszkvát azért, hogy végül legyőzze Napóleont. Gyurcsánynak a harsány hazudozás ebben a vitában sokba került: négy évvel később ez a pofátlan blöffölés is hozzájárult ahhoz, hogy a jobboldal kétharmados (majd még kétszer kétharmados) győzelmet arasson. Na, ennyit, fiúk, a nagy eszetekről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lop stop
2022. január 30. 13:41
Egyet kell értenem kivételesen a munkás őr lap utolsó főszerkesztőjével, aki a 80-as években még a megbonthatatlan szovjet magyar barátságról írt dicshimnuszokat. A cikk alapján szerintem lesz vita ha rosszak lesznek a mérések február végén. Bár én nagyra becsülöm MZP-t, de nagyon fel kéne készülni, hogy jól jöjjön ki a vita végén. A KISZ titkár címzetes gazember, de az európai színpadon is a vitáit megnyerte, mindig nyugodt maradt, ez nem volt igaz a partnereire akik általában kiabálással válaszoltak érveire. Sarlós úr nagy hibát követett el amikor nem vitázott.
Pitypangocska
2022. január 29. 16:34
Minek ide vita? Orbán Viktor 12 éve a tetteivel bizonyít. Hazug, jellemtelen szóf.só hazudozóval nem szabad vitázni, mert tisztességes ember abból jól nem jöhet ki. Akik pedig a tettekből nem értenek, azokra a szót kár pazarolni. Elvárom az általam nagyon tisztelt Orbán Viktortól, hogy le ne üljön egy homályos múlttal rendelkező, világcsavargó szélhámossal vitázni. Szinten aluliakkal nem keveredhetünk.
simonvitéz
2022. január 29. 12:18
Egy ócska, primitiv, sértegeto hazudozoval értelmetlen a vita!
szürkeSzarvas
2022. január 29. 11:45
2006 óta-a Saul Alinsky gyűlöletpolitikáját nyomató moslékosokkal semmilyen vitának nincs ertelme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!