Kölcsey Ferenc művével még a kommunizmus éveiben is Istent dicsőítették

2022. január 22. 18:11

A magyarok szíve dicsőítő szív: balsorsban is bízik Isten jó tervében!

2022. január 22. 18:11
null
Gável András
Facebook

„Kölcsey Ferenc művével még a kommunizmus éveiben is Istent dicsőítették. A nemzeti imádságunk kiírathatatlan lett: az égi perspektíva a remény hordozójává vált. A magyarok szíve dicsőítő szív: balsorsban is bízik Isten jó tervében!

Eljön majd a nap, amikor valóban egy egységes nép fiai és lányaiként fordulhatunk közösen Istenhez. Hiszem, hogy közel ez a nap. Akkor is, ha olykor az a bizonyos balsors bizonyul erősebbnek - akár itthon, akár Európában vagy a nagyvilágban.

De nincs baj, amíg megfogjuk Isten kezét, amíg hiszünk a bibliai ihletésű családokban, és meg is védjük az örök értékeinket bármi áron.

Néha nem tűnik túlzásnak, hogy megbűnhődtük már a múltat és a jövendőt. De amíg Isten nyújt számunkra védelmet, nincs oka a magyaroknak aggodalomra.

Ellenség most is látszik bőven. Mi, egymagunk nem győzhetünk. De ha Isten velünk, ki ellenünk! Minden újra fenyegető, nem is olyan távoli multat idéző balsors ellenére van jövünk és van reményünk. Ezt támasztja alá a magyarság szent emlékezete, amely megmutatja az ég bennünket soha el nem felejtő oltalmát.”

Nyitókép: Wikipédia

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. január 23. 18:26
Ez a himnusz egyébként és a katolikus himnusz is nagyon szomorú. Nem erőt ad, hanem lehangol. Sokkal jobb lenne magyar himnusznak a Hunyadi induló, az erőt ad, lelkesít, a zene és a szöveg is jobb. Meghalt a cselszövő, nem dúl a rút viszály, országunk élni fog, mert László nagy király! Hűségnek győzedelmét halljad, nagyvilág! Egymásra leltek újra nemzet és király! Most virrad fényes nap. Bő áldás hullott ránk! Így vesszen minden hitvány, s kit balsors oly rég tép, Szebb hajnalt érjen végre már e nép! Új nap kél, ó, magyar! Meghalt a cselszövő, nem dúl a rút viszály, országunk élni fog, mert László nagy király! Hűségnek győzedelmét halljad, nagyvilág! Éljen a drága hon, a bölcs, a jó király! Éljen László, éljen László király! Éljen soká a bölcs, a nagy király! Na majd a bolsevisták köztársaságának a bukása után az alkotmány helyreállításakor!
Akitlosz
2022. január 23. 18:16
Szegény szerző azt nem éri fel ésszel, hogy minden rendszer átveszi részben a régi ünnepeit, jelképeit csak új tartalommal ruházza fel azokat. Az, hogy maradt a himnusz jelképezi a folytonosságot, s hogy isten is támogatja a kommunizmust. A keresztények is ezt a módszert alkalmazták, ezért van annyi sok pogány elem a vallásukban.
Akitlosz
2022. január 23. 18:13
Magyarország egy olyan ország, ahol mindegy, hogy milyen a rendszer, akkor sem kell himnuszt, zászlót változtatni. Csak címert szoktak. Bár azért ez sem igaz, a jelenlegi zászló csak 1848. óta hivatalos, előtte a címer jobb oldala volt a zászlón is. És a himnusz sem a katolikus himnusz, hanem a református.
annamanna
2022. január 22. 23:45
Varga Viktor: Himnusz https://www.youtube.com/watch?v=s8e7owvS68M
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!