Egyszer csak betelik a pohár, egyszer csak elfogy a türelem

2022. január 16. 22:30

Nem tudom, hogy a változás milyen lesz, de meg fog történni. Interjú.

2022. január 16. 22:30
null
Herényi Károly
Hírklikk

Szerinted ki tudná legyőzni Orbánt?

A mostani felhozatalban nem látok ilyen személyt.

Az esélyét sem látod a változásnak és marad Orbán Viktor?

Nem látom, bár 1990 januárjában, ha valaki azt mondja, hogy áprilisban az MDF megnyeri a választásokat és kormányt alakít, a diliházba javasoltam volna, mert akkor annak semmi realitása nem volt. Most sincs látszólag semmi realitása annak, hogy Orbánt bárki legyőzze. Ráadásul ő okos, több esze van, mint az egész társaságnak, csak rosszra használja az eszét és az a baj, hogy Magyarországot eluralta a középszer. De meggyőződésem, hogy nem a választáson fog múlni a változás.1921-ben Bethlen István lett a miniszterelnök. Majd jött a gazdasági válság és nem merte vállalni a következményeket. Inkább létrehozott egy harminchárom főből álló bizottságot, úgy, hogy abba tizenegy ellenzéki képviselő került, tizenegyen az alsóházból, és tizenegyen a felsőházból, hogy ne ő, hanem ez a bizottság hozza meg a kemény döntéseket. 1931-ben ismét megnyerte a választást, de olyan erős volt a népharag, hogy le kellett mondania. Nem tartom kizártnak, hogy egy újabb Fidesz-győzelem után a népharag fogja elsöpörni ezt a társaságot. Egyszer csak betelik a pohár, egyszer csak elfogy a türelem. Nem tudom, hogy a változás milyen lesz, de meg fog történni. Jó lenne, ha nem így lenne, de lehet, hogy erre van szükségünk.

Márki-Zay Péter megkeresett, hogy számít Rád?

Nem.”

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
márkinemkell
2022. január 18. 10:15
Szerintem nincs nagy baj a Fidesszel, van tervük, koncepciójuk és tudnak küzdeni is érte, - ez jó, de csak akkor nyerhetnek szerintem, ha mielőbb csatlakoznak az Európai Ügyészséghez, mert gondolom bizonyítani kell a választások előtt, hogy közük nincs a korrupcióhoz és egyebekhez. Ebben nekünk, választóknak is biztosaknak kell lennünk, hogy helyes döntést hozhassunk.
Ferike57
2022. január 17. 21:12
Ez a komcsi gazember , melyik pincéből mászott elő ?
Felvidéki MAGYAR
2022. január 17. 19:14
Mindig is egy jellemtelen alaknak tartottam! Az MDF egyik sírásója - bár az egész brigád egy tehetetlen, gyáva nulla volt, és még van pofája polemizálni! Pfujj!
kissisti
2022. január 17. 14:34
Kárcsika! Előbújtál te nyomorék? Emlékszel még milyen népszerű voltál amikor utoljára indultál az OGY választáson a 8. ker.-ben? Nagyon rég volt, én kb. 4,3 - 4,6 %-ra emlékszem! (nagy zakó volt, akárcsak a Kalapos Ibolykának, aki ugyanakkor a szülővárosában -Tamásiban- égett!) Az ilyen szerencsétlenek miért nem bujdosolnak el? Azt hiszed minden ember olyan eszetlen mint te...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!