Finomhangolás

2022. január 24. 08:22

A park feltuningolásának sok száz milliós költségét a magyar adófizetők állják.

2022. január 24. 08:22
null
Váncsa István
Élet és Irodalom

„Öröm öröm hátán. »Holdtavas galagonyaliget«, »csodaszarvas kerti fűz szoborinstalláció«, »Hüvelykpiciny ligete kerti pihenő« és még számos egyéb, hasonlóképp elbájoló hortikulturális projekt, mindez az RTL Klub tudósítása szerint ugyanott, az Ybl-villa néven ismert épülethez tartozó parkban (Budapest, Budakeszi út 36/a), amely egyébként a Türk Államok Szervezetének (a továbbiakban TÁSZ) a tulajdona immár három esztendeje. Ennek ellenére a kert feltuningolásának sok száz milliós költségét a magyar adófizetők állják, ki más. A kerten belül különálló Tündérkert is létesül, mégpedig mindjárt három. Mindegyiknek meglesz a maga funkciója, így például a Tündérkert III. »Holdforrás, a vörösrézből készült mozgócsőrű vízköpő madarakkal«, ezek a tervező szerint a »Vízöntő axióma« megjelenítői, ami azt jelenti, hogy »a Vízöntő ráhullámzik a letűnő és a következő 2160 éves világhónap jegyeire, és egy időszakadékot hoz létre«, bár gondolom, az olvasó erre már magától is rájött.

Az Ybl-villát (amely egyébként nem Ybl Miklós alkotása, ám ez most mellékes) kormányzatunk hat éve vásárolta 1,4 milliárd forintért, majd a TÁSZ-nak ajándékozta. Viszont, ahogy erre a 24.hu rámutatott, türk barátaink azóta ide se dugták az orrukat. A kert csáberejének költséget nem kímélő felturbózása nyilván arra szolgál, hogy a tulajdonosokat néhanapján budai házikójukba csalogassa, e célból a Tündérkert I.-ben jurta is épül, bár a koncepciója nem éppen hétköznapi.”

Fotó: MTI/Földi Imre

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. január 25. 23:13
"A park feltuningolásának sok száz milliós költségét a magyar adófizetők állják. " Csúsztatás (szokás szerint), de a hasznát gyermekeink, unokáink fogják élvezni. Nem te, gonosz törpe!
yes_we_can
2022. január 25. 05:25
Az "időkereket" te fizetted?Esetleg Demszky zsebből?
NETUDKI
2022. január 24. 15:00
A főzőműsorodat kéne tuningolni , ahol szart főzöl kásával , és minél több benn a szar , annál finomabb a kása .... ?
Kun Béla
2022. január 24. 13:59
Látom lassan az összes Hetihetes felszopó ballibsi szerepel itt , vinnyognak a " sok pízért " amit a magyar kormány nem nekik adott ! Mi lesz veletek ha megint nem a bolsevikok győznek a választáskor , tényleg a kardotokba dőltök ? Mert már csak ezért is megyünk szavazni ellenetek ! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!