Próbaüzem

2021. december 25. 13:05

A miniszterelnök az államfővel szemben terrorelhárító csodafegyvert alkalmaz, a tömeg pedig nem kéri számon.

2021. december 25. 13:05
null
Váncsa István
Élet és Irodalom

„A miniszterelnök az államfővel szemben terrorelhárító csodafegyvert alkalmaz anélkül, hogy az utcára tóduló tömeg fennszóval kérdőre vonná, vagy legalábbis akként nyilatkozna, hogy nocsak. Volt egy hosszabb tényfeltáró cikk a Direkt36-on, evvel a tárgykör le van tudva, de hát mi egyebet is várhatnánk. Pegasus-ügyben a kormányzat hónapokon át összevissza hazudozott, és nyilvánvaló módon a továbbiakban is ezt tervezi. Paradigmatikus ilyen szempontból a belügyminiszter válasza Szél Bernadettnek. A képviselő azt kérdezte, hogy ki rendelte meg a Pegasust, Pintér pedig azt felelte, hogy Magyarország demokratikus jogállam. Noha mindenki tudja, hogy (1) nem demokratikus és (2) nem jogállam, ugyanis jogállami körülmények között a kormánytisztviselő indokoltnak érezné, hogy a hozzá intézett kérdésre érdeminek látszó választ adjon, vagy ha ehhez mégse fűlik a foga, akkor a problémának az asztalról való lesöprését kevésbé pökhendi módon oldja meg.

Áder e lapszámunk megjelenését követően már csak százharmincnyolc napig lesz a hivatalában, eszerint őt monitorozni igazából fölösleges. Utódát elvileg a nép választja képviselői útján, de valójában ez a teher is a kormányfő vállára nehezedik. Schmitt Pál sajnos már nem jöhet szóba, noha ő az az ember, akit az isten is magyar államfőnek teremtett, mindenki más csak pótmegoldás lehet. Veszélyforrásnak a leendő jelöltek közül nyilván senki se tekinthető, mindamellett az ördög nem alszik, tehát a körmükre kell nézni nagyon. Ami Áderrel történt, az volt a próbaüzem. A leendő érintettektől elváratik, hogy megfigyeltetésük tényét honfiúi büszkeségtől dagadó kebellel akceptálják. »Egész világ reánk, sorsdöntő népre, bámul. / S Hadúr figyel reánk a csillagok felett.«”

Fotó: MTI/Földi Imre

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2021. december 26. 10:26
Tehát lehallgathatták a legfőbb közjogi méltóságot közvetlenül védő embereket. Hallatlan. Váncsa, főzz inkább valamit.
dryannwolf
2021. december 26. 06:32
"Schmitt Pál sajnos már nem jöhet szóba" Mivel a hegyeshalmi Paprika csárdában tökön szúrta magát: "Első álamfői látogatásom első álomásán." Ez a teher is a kormányfő válára nehezedik.
Robertoo
2021. december 25. 21:31
Bolond lyukból bolond szél fúj.
írmag
2021. december 25. 20:27
Akinek Szél Bernadett az igazság hordozója, az a sötétség szószólója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!