Orbán Viktor téved, és ez sokba fog nekünk kerülni

2021. december 16. 10:45

Nagyon szomorú, hogy Magyarország miniszterelnöke politikai trollt játszik.

2021. december 16. 10:45
null
Büttl Ferenc
Mérce

„Tudjuk régóta, hogy vízmegtartó gazdálkodásra van szükség, kevésbé szennyező fűtési rendszerekre (energiahatékonyabb otthonokra és középületekre), kisebb szennyezésre a közlekedésben, több megújuló erőforrásra az energiatermelésben, kevesebb csomagolóanyagra, tartósabb termékekre és több javítási szolgáltatásra, mégis alig-alig történt valami.

2021. július 1-től tilos az egyszer használatos műanyag termékek forgalmazása. Sokat elmond arról, hol állunk, hogy ezt az intézkedést a magyar fenntarthatósági és zöldpolitika rendszerváltás utáni időszakának legnagyobb sikereként értékelhetjük. Nem hiszem, hogy ez elégedettségre ad okot.

Vannak, akik megértik, felismerik a hosszú távú kényszereket, és vannak, akik nem. A civilek már régóta a fenntartható gazdasági-társadalmi modellért küzdenek, a tudósok a nemnövekedés modellje mellett érvelnek, az EU 2050-re klímasemlegességi célt tűzött ki, az MNB is elköteleződne a zöld átállás mellett.

Mindeközben Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke így gondolkodik: »Amit most hallok a baloldaltól, hogy a rezsit úgy kell csökkenteni, hogy kevesebb vizet, áramot meg gázt kell használni, ilyenkor van egy szó, amit az ember mond, csak az édesanyák iránti tiszteletből nem hangosan« – fogalmazott többek között a közrádiónak adott pénteki nyilatkozatában. »Meg amikor azt mondja, hogy magas a benzinár, akkor használjuk kevesebbet az autót, meg üljünk többen egy autóba, erről is van az embereknek egy véleménye. Tehát szerintem ezek nem jó dolgok.« (Népszava)”

Nyitókép: Mandiner grafika

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
schef
2021. december 17. 08:18
Az emberiség fenntartható életét biztosító, környezettel összhangban működtetett paraszti társadalmakat pont azok tüntettették el, akik profitérdekeit kiszolgáló, környezetet tönkretevő gyárak beszennyezték a Földet, és most az általuk erőltetett, nem a lényegről szóló klimahisztit gazdasági, politikai fegyverként akarják felhasználói.
huglot
2021. december 16. 23:15
Nem téved.
hátakkor
2021. december 16. 21:25
Az energiafogyasztás fokozódik. Is. Kényelem, lustaság, komfort. Az energia nem vész el, csak átalakul. Kaja egyharmada qka. Buttl Ferenc.
leveles
2021. december 16. 19:27
Ki vagy te, te kis ismeretlen senki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!