Ha Hadházy nem érti, mit jelent a diktatúra, olvasson

2021. november 08. 09:18

Gondolhatna azokra a milliókra, akik a Ceausescu-diktatúrában szenvedtek, és megtehetné, hogy idétlen és ízléstelen hasonlatáért bocsánatot kér tőlük.

2021. november 08. 09:18
Zsigmond Barna Pál
Vendégszerző

A jelenlegi baloldali etalon, Márki-Zay Péter által csak „szent őrültnek” nevezett Hadházy Ákos, aki állandóan össze-vissza hazudozik, főállásban kórházakat és televíziót is rohamoz, most ismét nagyot mondott: a közösségi oldalán Ceausescu-féle nagygyűléshez hasonlította a Békemenetet. Hadházy mostanában gyurcsányi módon uszít a külhoni magyarok ellen, természetesen a Márki-Zay-féle szent szeretet jegyében. (MZP-t nemrég egy másik baloldali, Oszkó Péter „futóbolondnak” nevezte. Érdekes baloldali szeretetnyelv alakult ki, amolyan sajátságos elvtársi stílusban.)

Hadházy ismét túllépett egy határt, diktatúrázik és burkoltan halállal fenyeget, amikor azt mondja, hogy Ceausescu utolsó (kivégzési) fotóját nem tette fel a posztjában, de figyelmeztet, hogy az például szolgálhatna másoknak. Mit tud ez a „szent” transzban létező hivatásos feljelentő a diktatúráról és erőszakról? Hogy merészel halállal fenyegetni? Hadházy akkor járna el helyesen, ha visszavonná állítását és nem gyalázza meg a Ceausescu-diktatúra sok ezer áldozatának emlékét azzal, hogy tudatlanul hazug hasonlatot von egy tömeggyilkos által erőszakkal szervezett gyűlés és a Békemenet között.

Én éltem a diktatúrában és tudom mit jelent. Láttuk és megéltük az erőszakot. Egy rossz helyen elmondott vicc vagy történet súlyos börtönéveket jelentett, egy külföldi rokon levele vagy látogatása a munkahely elvesztését jelentette. A közterületen, iskolákban, intézményekben ott voltak Ceausescu szobrai, képei, a róla készült festmények: ha valaki ezeket megrongálta súlyos börtön járt érte. Minden tankönyv első oldalán a diktátor fényképe köszönt vissza. Nem lehetett utazni, az élelem jegyre járt, rendszeresen éheztek az emberek, naponta elvették az áramot, petróleumlámpánál tanultunk, nem volt fűtés, hidegben ültünk. A gépkocsik csak meghatározott rend szerint közlekedhettek, az üzemanyagot is jegyre adták. Falvakat romboltak le, a Securitate bármit megtehetett, emberek vertek meg és zártak be önkényesen. 

A rendőrök állandó igazoltatása, a magyar vezetők elbocsátása, a magyar nyelvű oktatás folyamatos visszaszorítása, a magyar ünnepek betiltása, új és új románok betelepítése és helyzetbe hozása, a magyar szerzők betiltása, a piros-fehér-zöld színek beteges üldözése, a magyar sajtótermékek betiltása, a magyar településnevek említésének betiltása, a szeku állandó vegzálása, a magyar fiatalok állandó megverése és katonaként bányákba hurcolása, a magyarok kivándorlásra kényszerítése – mindez része volt életünknek. A rendszer a végnapjaiban pedig fegyveres háborút viselt a felkelők ellen, sokan meghaltak a diktatúra utolsó, erőszakba torkoló bukaresti tömeggyűlése után is.

Hadházy képviselőként nem dolgozik, nem jár be a parlamentbe, de felveszi a fizetését, utazgat, mindenbe és mindenkibe beleköt, gyűlöletet szít, és mint hivatásos rettegő retteg. Csak saját magától félhet, az persze nagyon rossz lehet, de adjon hálát a Jóistennek, hogy nem tapasztalta meg, milyen a diktatúra. Gondolhatna azokra a milliókra, akik szenvedtek a Ceausescu-diktatúrában, és megtehetné, hogy idétlen és ízléstelen hasonlatáért bocsánatot kér tőlük. Az, hogy zavarában kivégzésre utalgat, azt szerencsére nem kell komolyan venni, az okát MZP megjelölte.

És ha Hadházy nem érti, mit jelent a diktatúra, azt javasolom, hogy könyvtári tartózkodása alatt olvasson. Mindjárt kezdheti az egy éve távozott, a kommunista diktatúra által üldözött, általam nagyon nagyra tartott harcostársunk, barátunk, Szőcs Géza Mi villog ott? Egy bőrkabát című versével (részlet): 

„Majd egyik éjjel megkeres Aradon is egy ezredes,
katonás, délceg, amilyen én sohasem voltam, ó én szegény
egy aradi alezredes ki egész éjjel szállodád ablaka alatt álldogált
s ki bármit megtehet veled, barátom
....megkeres ő, mint őrnagy is ha itt vagy is, ha ott vagy is
s eljönni hozzád úgy sem restell: ajtód veri mint törzsőrmester.”

Soha többé baloldal! Nem kérünk a Márki-Zay és a többi áldemokrata fenyegetéséből! De ismét győzni fogunk – aki eddig belénk harapott, annak belénk is törött a foga!

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujferi
2021. november 09. 20:36
Magán repülőn repkedni sem olcsó buli, kutathatna a saját korruptsága után is ...
files32
2021. november 08. 16:27
Mondja egy szekus.
bölcsbagoly
2021. november 08. 12:51
Bezzegrománia ma: https://eletmod.transindex.ro/?hir=25553&260_ezer_euroert_ujitottak_fel_egy_sportpalyat_balazsfalvan_de_a_futokorok_tul_szogletesek_lettek
bölcsbagoly
2021. november 08. 11:51
Tényleg kár, hogy sok mostani ballibsi nem élte át azt amit az erdélyi magyarok, s amúgy az egész ország a hetvenes évek végétől 89-karácsonyáig! Mivel nekem '89 karácsonyára esett a születésnapom, ez volt életem legszebb szülinapi ajándéka! Igaz, az ottani emberek emlékezete is rövid távú, s sokan visszasírják azokat az időket, még ha nem is voltak benne érdekeltek. Pont ahogy itt, hiszen még a 2002-2010 közti időről is elfelejtkeztek, a fiatalok meg nem is akarják megtudni, hogy mi történt akkor. Ezért hazudozhat MZP, a Hadházi, s a ballibesek akármit is, sokan elhiszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!