A COVID-csapda

2021. június 12. 15:28

A munkahelyek megőrzése, a bértámogatás és a munkahelyteremtés helyett az ellenzék egyetlen szót hajtogatott: segély, segély, segély.

2021. június 12. 15:28
Lánczi Tamás
Mozgástér blog

„A járvány elleni védekezés időszakában a Gyurcsány Ferenc vezette ellenzék folyamatosan támadta a járványügyi intézkedéseket, az ellenzéki képviselők még a járvány elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot is leszavazták.

Amilyen ádázan támadták az egészségügyi-járványügyi intézkedéseket, legalább olyan vehemensen ostorozták a kormányzat gazdasági mentőcsomagját is. Dobrev Klára például egy Facebook-videóban kijelentette, hogy a magyar gazdaságvédelmi csomag a legkisebb Európában. Párttársa, Molnár Csaba pedig azt állította egy a közösségi médiában megosztott bejegyzésében, hogy a magyar mentőcsomag a GDP 3 százalékát teszi ki. A DK-s fake news dömpinget nem állította le az a tény sem, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv Magyarország történetében a valaha volt legnagyobb gazdaságmentő és -élénkítő csomag, amelynek nagysága a Magyar Nemzeti Bank lépéseivel együtt a GDP közel 20 százalékát teszi ki. (2020 decemberére ez az összeg a GDP 28 százalékának megfelelő pénzösszegre növekedett.)

Az álhírgyártás mellett olyan demagóg követelésekkel vették ki részüket a járvány elleni védekezésből, mint a misztikus »tömeges tesztelés«, az oltásellenes kampány és az azonnali pénzbeli juttatások követelése a kedvezményezettek állandóan változó köre számára. A munkahelyek megőrzése, a bértámogatás és a munkahelyteremtés helyett az ellenzék egyetlen szót hajtogatott: segély, segély, segély.

(...)

Még szerencse, hogy nem a Gyurcsány vezette ellenzék döntött arról, Magyarország hogyan küzdjön a járvány és annak gazdasági hatásai ellen. Ennek köszönhetően engedheti meg magának Magyarország azt, hogy – ha az idei évben sikerül elérni az 5,5 százalékos GDP-növekedést – jövőre visszatérítse a gyermeket nevelő szülők 2021-es évben befizetett személyi jövedelemadóját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. június 14. 09:46
Te Lánczi ! Sorra derülnek ki, hogy a kinai vakcinával oltottaknak nula a védettségük ! Vagyis Orbán apád aki személyesen vállat felelősséget a kinai és a ruszki vakcinákért és beszélte rá az embereket, hogy oltakozzanak sőt még ő is állítólag azzal oltakozott, most úgy állnak mintha be sem oltották volna öket. Jó most nyár van a Covid pihizik, de eljön az igazság pillanata és összel ezek az emberek sorra fognak meghalni ! Na akkor mi lesz Lánczi ?????????????????
Rocktoberi
2021. június 13. 16:11
Az ellenzék /ellenség megint leszerepelt. Hülye aki nem látja. Sajnos ezek is szavazhatnak jövőre.
geyza1947
2021. június 13. 11:04
A fejlett nyugati országok pedig ahol lehetett támogatták az önkormányzataikat és a népet ! Merthogy ez a normális te fidesz seggnyaló !
Pelso j.
2021. június 12. 22:10
Pl Ausztria segélyezte bőven a polgárait. Ti meg csak a haverokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!