Konzervatív példaképek Kis Grofótól Fásy Ádámig

2021. május 31. 08:40

A kormányfő a fiatalokat a végtelenül buta Fluor Tomi-féle Wellhelloval próbálja megnyerni.

2021. május 31. 08:40
null
Szakács Árpád
erdély.ma

„A mai és a 100 évvel ezelőtti korszellem közti különbség Trójához és annak jelenkori romjaihoz hasonlítható. Mert ha már az említett kultúra jelentőségéből és hatásából indulunk ki, van annak üzenetértéke, hogy jelenleg a magyar lét, a magyar jövő legfontosabb bástyájába, a kultúra megszervezésének komplex, sok területet összefogó menedzselési feladataira egy cirkuszigazgatót neveznek ki. És annak is van üzenete, amikor egy külügyminiszter Kis Grofóval szórakozik és még hivalkodik is vele, akárcsak azzal, hogy az egyik legprimitívebb rapsztárral, Majkával egyezteti ügyeit. És annak is van üzenetértéke, hogy Borkai Zsolték Fekete Pákóra orgiáztak az Adrián. És az is sokat mond, hogy a miniszterelnök Fásy Ádám mulatóskirállyal levelezik.

Természetesen mi is további jó egészséget kívánunk nemzetünk hang nélküli dalnokának, de vajon kormányfői hatáskör-e – még akkor is ha ezt hallgatja az autójában – egy olyan személynek hajbókolni, akinek az életműve fekete lyuk a magyar égbolton? És az is annyira, de annyira idétlen, ahogy a kormányfő a fiatalokat a végtelenül buta Fluor Tomi-féle Wellhelloval próbálja megnyerni. Az én generációm még P. Mobilt hallgatott, Csurka István és Molnár Tamás filozófus gondolatain szocializálódott. A megjelenés napján már hajnalban rohantunk az újságoshoz Magyar Fórumot venni és szombatonként Magyar Nemzetet is. Vitáztunk, kemény témákban feszültünk egymásnak úgy, hogy nem sértődött meg senki. Ezerszer nagyobb szabadság volt mindenben, mint ma.

Ma már nincs vita semmiről. Ma már néhány huszadrangú politikus kihirdeti mindenkinek a véleményét, amit a szellemileg kiüresedett, közhelyeket harsogó megmondóemberek papagáj módjára szajkóznak. Ez a tömegtársadalom imádott létezési formája, ahol nem kell gondolkozni, vitatkozni semmiről. Minden unalmas és szürke, mint maga a tömeg, mint maga a társadalom. Ennek a masszának már nincs is értelmisége, csak diplomásai vannak, akik értelmiséginek képzelik magukat. Mert valakik azt mondták nekik, hogy ők az értelmiség.”

Kép forrása: Szakács Árpád Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 475 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktusztea
2021. június 01. 14:20
Nem irígylem a csávót, azt hiszi, hogy érték alapon kinyilatkozhat. Ez már rég nem értékek, hanem lövészárkok szerint működik. Ha a törzsedet kritizálod, az árulás, ha a másikokról jót mondasz, az is. Nem azt nézik mit, hanem, hogy ki mondja. Kegyvesztett lesz, vagy "jobb" esetben kap egy rendszabályozó telefont, üzenetet. Itt hűséges katonák kellenek, nem szabad gondolkodók.
Senior
2021. június 01. 11:19
"végtelenül buta Fluor Tomi" Okoska, csináld utána!
RogerFederer20GS
2021. június 01. 06:12
Fidesz ott bassza el a dolgokat, hogy azt hiszik Szakács Árpádnak és kiábrándult jobbikosoknak a nivojának kell politizálodni és ezért radikalizálodott. Mikor elkezdi ez a Szakács a mondandóját sokszor úgy érzem magam, mintha eg, naftalin szagú szdsz-st hallgatnék, csak fordított előjellel
Tót Ottó
2021. május 31. 22:18
Elméletben igaza van gyakorlatban meg választast kell nyerni vagy még sokkal rosszabb lesz.És csakis tyúklepesben lehet haladni a helyes úton.És hogy ez a helyesebb azt Szakács se vitathatja.?Vagy ha továbbra is azt gondolja meg lehet állítani a földet próbáljon inkább elmenni remetének mert ennek az írkálásnak nem lesz jó vége.Minek készül "csalódott Fideszesnek?"Könyörgöm akkor ha fontos a haza vonuljon inkább félre...Ha Kölcsey meg Vörösmarthy volna a nevelője akkor is lenne pár millió magyar aki ennek ellenére se lenne megfelelő Szakácsnak.Libernyák lenne akkor is.Mi a megoldas tarkólövés?Es nem burokban élünk ami kivülről jön?,Hol volt ez Horthy idejében pl? Bár csak visszaforgathatnánk az időt!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!