Szabad-e véleményt nyilvánítani?

2021. április 06. 19:58

Én hiszek a vélemény szabadságában, és felháborít a véleményterror, legyen az akár a bal-, akár a jobboldalon.

2021. április 06. 19:58
Novák Katalin
Novák Katalin
Facebook

„Szabad-e véleményt nyilvánítani? Egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy a magukat liberálisnak vallók üldözik az övéktől éltérő véleményt. Most olvastam, hogy a Hertha focicsapat azonnali hatállyal kirúgta Petry Zsolt kapusedzőt azért, mert egy interjúban megfogalmazta a véleményét. Érdekes módon a Hertha szerint Gulácsi szabadon kinyilváníthatja a véleményét, Petryt azonban ugyanezért kirúgták. Maguk is elismerik, hogy Petry toleráns, jó szakember, nagyon elégedettek voltak vele. Hogy is van ez?

Nem vagyok futballrajongó, nem követem a nemzetközi futball történéseit, s talán jobb is, ha a suszter megmarad a kaptafánál, azt azonban egyre többször látom, hogy a konzervatív véleményeket üldözik, szankcionálják. A valódi liberálisoknak kellene leghangosabban tiltakozniuk ez ellen. Én hiszek a vélemény szabadságában, és felháborít a véleményterror, legyen az akár a bal-, akár a jobboldalon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
delphinus
2021. április 07. 17:42
Persze kedves Katalin, amíg tiszteletben tudjuk tartani egymást. Addig.
olajfa1
2021. április 07. 13:47
Mindenhol szabad véleményt nyilvánítani... KIVÉTEL A LIBERÁLISÉKNÁL! Mert ott már győzött a szabad véleménynyilvánítás... ezért ott TILOS A MAXIMÁLIS LIBELÁRISÉKNÁL VÉLEMÉNYT NYILVÁNÍTANI!!!
Pipas 3
2021. április 07. 12:48
Németországban is terjed az LMBTQ-S nácizmus, ők nem maradhatnak ki semmilyen aljas gazeberségből!
annamanna
2021. április 07. 05:02
A net felhozott random egy videót, én meg véletlenül rákattintottam: "Cyla Sztori: Marcsi, téged miért nem oltottak még be?" https://www.youtube.com/watch?v=RUz9ygv4QZ4 Gőzöm nem volt, ki az a "Kajdi Csaba Hivatalos", de miután végignéztem, már tudom, az emberek miért imádják a buzikat. Aki még nem tudja, az nézze meg. Instagramon 253E követője van. :) Kár is erre több szót vesztegetni, nem nekem kell eladni Kajdi Csabát, mert eladja magát. Más. Néztem pár videót egy háromgyerekes apuka csatornájából, aki szintén elég vicceskedve neveli a csemetéit, és roppant érdekesnek találtam, hogy az egyik kislánya "jó", a másik kislánya pedig "rossz". Eleinte idegesített a "rossz gyerek", aztán rájöttem, hogy a kislány gyakorlatilag tök fiús, és az apuka kifejezetten élvezheti, hogy noha csak lányai vannak, azért mégiscsak van egy "fia", pont ezért kifejezetten ő lehet a kedvenc gyereke. Nem tudom, mi lesz ebből a lánykából, ha felnő, hogyan alakul a sorsa, a személyisége, a nemisége, de egy dolog tényleg igaz - az, hogy mi van a fejünkben, és az, hogy egyébként milyen a fizikai nemünk, az nagyon gyakran nem esik egybe, vagy úgy is lehet mondani, hogy a fejünkben levő személyiségünk tényleg ezerféle színekben pompázik, tele árnyalatokkal, átmenettel, nincs olyan, hogy lenne kétféle adott és rögzített nemi viselkedés. És ezt el kell tudni viselni, mert ha valaki nem viseli el, attól még ez így van, és ha valaki abba a helyzetbe kerül, hogy a lánya rühell babázni, viszont imád kardozni vagy a legóházat felrúgni vagy kisautót tologatni és jó érzéke van a matematikához stb, akkor azt a gyereket nem programozhatja át, és nem parancsolhat rá, hogy márpedig a barbikutya kakiját takarítsa a barbiseprűre. Bezzeg Kajdi Csaba gyerekkorában biztosan pont ezt játszotta, amint az a videóból kiderül :)) Szóval ezzel tényleg nem lehet mit kezdeni, és nyilván a legtöbb esetben ez nem érinti a nemiséget, de elképzelhető, hogy azt is átírja, és egyszerűen ezzel tényleg nem lehet mit kezdeni, a fenti kislány totyogós korától határozottan egyfajta stílusban viselkedik (lázadóbb, nem olyan alárendelődő, mint a tesója), ezt nem neveli bele senki, ez jön belőle és kész, és lehet, hogy felnőttként majd mérnök lesz vagy gyógyszerfeltaláló, de egyébként normál heteró. Fogalmam sincs, de hogy ilyen esetekben gyakori lehet a nemi identitás furcsasága is, az hótziher, és Kajdi Csaba sem erőlteti, hogy sok szempontból "nőcis" legyen, hanem ez automatice jön belőle és kész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!