Salvini: Orbán Viktorral a jövő Európájának alapjait szeretnénk letenni

2021. március 26. 07:56

Semmiképpen sem térhet vissza a koronavírus előtti Európa – mondta az olasz Liga elnöke.

2021. március 26. 07:56
null

Matteo Salvini, az olasz Liga elnöke adott interjút a Magyar Nemzetnek. A Fidesz Európai Néppártból való kilépése után Matteo Salvini és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő voltak az elsők, akikkel Orbán Viktor tárgyalásokba kezdett. 

Az olasz politikust a szenátusi vitát követően kérdezte a Magyar Nemzet arról, hogyan képzeli el az együttműködést, milyen partnereket látnának még szívesen, és hogyan látja Európa jövőjét.

Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és a lengyel kormányfővel tervezett találkozón a jövő Európájának alapjait szeretnénk letenni.

A Covid–19 után már semmi sem lesz a régi, sok minden megváltozott a kontinensen. Egyre nyilvánvalóbbak a vészhelyzet idején elkövetett európai hibák, melyek azonnali változtatásra köteleznek” – mondta Salvini a Fidesz kilépését követő egyeztetésről. 

Arra a kérdésre, hogy milyen értékek mentén szeretne egy magyar–olasz–lengyel közös együttműködéssel megvalósított európai jobboldalt felépíteni, azt válaszolta: „Az új Európa középpontjában az állampolgároknak kell állniuk, nem elsősorban gazdasági és pénzügyi érdekeknek. (...) Semmiképpen sem térhet vissza a koronavírus előtti Európa.

A továbbiakban nem engedhetjük meg az ellenőrzés nélküli bevándorlást, a tagországokra kívülről kényszerített gazdasági, politikai döntéseket.

Tisztán látjuk, miként szeretnénk megvalósítani az új Európát, egyértelmű terveink vannak a kontinens jövőjére vonatkozóan.” 

Salvini a születőben levő új együttműködéssel kapcsolatban azt mondta, hogy azonnali megújulásra van szükség. „Vannak, akik bizonytalankodnak, de véleményem szerint minél több jobboldali erőt be kell vonnunk.”

Az olasz bevándorlási helyzet kapcsán megemlítette, hogy az év eleje óta érkezett bevándorlók száma többszöröse az előző évekének. „Még mielőtt az állampolgárság kiterjesztéséről beszélnénk, a határvédelem és a belbiztonság megerősítését kellene megoldanunk, az ország szuverenitását biztosítanunk” – zárta az interjút az olasz pártelnök.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2021. március 26. 14:16
HAJRÁ, SOK SIKERT ehhez!
fatman
2021. március 26. 12:41
Mindenki előtt nyitva lesz az új frakció...
Akitlosz
2021. március 26. 11:41
"Semmiképpen sem térhet vissza a koronavírus előtti Európa – mondta az olasz Liga elnöke." Ezt megbeszélte a Fidesszel is? A fideszesek a régi életüket akarják visszakapni. Holott ez a járvány páratlan történelmi lehetőség a fejlődésre. (Nem, nem a GDP-sben, hanem úgy normálisan.)
makám
2021. március 26. 11:13
"Salvini: Orbán Viktorral a jövő Európájának alapjait szeretnénk letenni" európának csak múltja van, jövője nincs. a jövőjét ott veszíette el amikor napoleont leverték és az összes ország a rothschildek adósrabszolgája lett akik kizsarolták at 10millió zsidó betelpítését oroszországból az 1850-es évektők kezdve. na azok megalapozták a huszadik századot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!