Egy az ország

2021. március 20. 22:57

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bruttó öt percben elmondja, hogy valójában semmiről sem döntöttek.

2021. március 20. 22:57

„Persze, közhely, hogy Magyarországon még foci ügyekben is Orbán Viktor az illetékes (legutóbb a felcsúti Puskás Akadémia volt edzője beszélt arról nyilvánosan, hogy a miniszterelnökkel is tárgyalnia kellett, mielőtt aláírhatta volna a szerződését), de azért kevés dolog mutatta ezt meg olyan jól, mint az elmúlt napok történései.

Vegyük sorra: a kormány szerdánként ülésezik. Magától a miniszterelnöktől tudjuk, hogy ilyenkor órákon át szinte csak és kizárólag a járványügyi védekezés a téma. A járvány kezdete óta minden tekintetben ezekben a napokban vagyunk a legnehezebb helyzetben, ezt senki nem vitatja. Ehhez képest a kormányülés másnapján a Kormányinfón, amin elvileg a meghozott döntésekről kellene beszámolni, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bruttó öt percben elmondja, hogy valójában semmiről sem döntöttek, így bejelenteni sem nagyon van mit, ez majd azután történik meg, hogy Orbán Viktor részt vesz az Operatív Törzs péntek reggeli ülésén és utána „interjút” ad a Kossuth Rádiónak.

Azt most hagyjuk, hogy ezúttal itt sem történt semmilyen bejelentés: a járványügyi intézkedések szakmai tartalmához nem értek, ha úgy látták jónak, hogy ne történjen semmi, szakmai lelkiismeretük rajta. De teljesen nyilvánvaló, hogy bármit mondott volna pénteken Orbán Viktor – csak gondolatkísérletként: bejelenti, hogy a magyarok már az országot sem hagyhatják el a járvány miatt, mint Szlovákiában –, az az általa egyszemélyben, nagyon rövid idő alatt meghozott döntésén alapult volna. Vagyis a kormánytagok akármiről kvaterkázhattak szerdán órákon keresztül, annak a járványügyi védekezés szempontjából pont annyi jelentősége volt, mint hogy cukorral, vagy édesítőszerrel kérték közben a kávét.

Az már csak hab a tortán, hogy közben a Budapest fejlesztéséért felelős kormánybiztos saját közösségi oldalán mintegy mellesleg bejelent egy 3000 milliárd forintos nagyságrendű kormányzati programot. Hogy erről hogyan, mikor, ki döntött – néma csend. De láthatóan már nem is nagyon érdekel senkit. Mindenki tudja, ki áll mögötte”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CirmoS
2021. március 21. 12:21
Bandika veled mint népszavás görénnyel nem kell foglalkozni, ugyanis teljesen mindegy mi van, hogy van mert akkor firkálsz valamit annak ellenkezőjéről! Téged és az egész tömeggyilkos moslékot egyszerűen csak le kell sz@rni!! Semmibe nem kell már venni benneteket, mert rohadtul elég a mocskos fajtátokból! Vágod?!
Vakfolt
2021. március 21. 11:51
Szóval Bandci azt a lázálmát bizonygatja, bruttó N sorban, hogy mindenről (is) Orbán dönt. Mire jó ez az igyekezet? A balhibbantak ezt már régóta mantraszerűen hiszik, a jobboldaliaknak, meg még ha így lenne, sem probléma, bazmeg valaki döntse el, aztán menjünk tovább. Kinek szól ez az egész ökörség? Nyilván nem Orbán dönt mindenben, ideje sem lenne rá. Ezzel valakit el lehet bizonytalanítani? Valakit át lehet ezzel baszni? Vagy itt csak egy lélektelen muszájmunkát látunk, valamiről írnia kellett, és ezt sikerült kikotlania.. szánalom.
zakar zoltán béla
2021. március 21. 09:27
mondja ezt az az alak, aki 10 mp-en belül belevág mindenki szavába, mint nagy jóska, nagy attila, závecz, fodor, horn, ...bige bige nagy joschca 3 napja végre megkapta azt, amit érdemelt-Pesti Tv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Orange79
2021. március 21. 08:06
Kamugeri mit mondott a legutóbbi Budapest infón? Hja, hogy olyan Tarlós óta nincs...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!