Magát a Puskás Arénát sem Orbán Viktor építtette

2021. február 25. 22:45

Alighanem azért nem építettek korábban aluljárót az autóval érkezőknek, mert a Puskás Arénában nincsen mélygarázs.

2021. február 25. 22:45
Szöllősi György
Szöllősi György
Facebook

„Alighanem azért nem építettek korábban aluljárót az autóval érkezőknek, mert a Puskás Arénában nincsen mélygarázs, a lelátók alatt elhelyezett mintegy 500 parkoló gyakorlatilag az utcaszinten van, feltehetően spórolni próbáltak. Így viszont az akár több tízezres közönség és az autók útja keresztezi egymást, alkalmi lezárással, kordonokkal kell(ett) kezelni a helyzetet, ami a gyalogosan és gépkocsival érkezőknek is kényelmetlenséget és/vagy biztonsági kockázatot jelent, vagyis közös érdek, hogy legyen egy aluljáró, és így gyalogosan akadálytalanul körbejárható legyen gyalog az egész stadion. Ez főleg a szurkolók érdeke, hiszen ők vannak sokkal többen. Az egész beruházáshoz mérten kis korrekciót – tudtommal – a biztonsági szakemberek kérték, azt, az UEFA számára is fontos elvet is szem előtt tartva, hogy a hazai és vendégszurkolók, a játékosok, a díszvendégek, a média útvonalait egyértelműen ki kell jelölni és el kell választani. Az aluljárót tehát, ami számos külföldi stadionban is megtalálható, nem Orbán Viktor építteti és pláne nem magának (minden egyes autó használni fogja, amely behajthat az arénába, s nem csak futbllmeccseken), titkosnak meg végképp nem mondható, hiszen a Jobbik – törvényt sértve – olcsó kampányfogást csinált belőle. Ahogy mondani szokták, a többi stimmel...

Magát a Puskás Arénát sem Orbán Viktor építtette, a kormány döntött, rengetegen akartuk, ezrek dolgoztak a tervezésen, az építkezésen, hogy rekordidő alatt készen legyen, amire korábban vagy száz évig hiába vártak a szurkolók, máris a világ legjobb csapatai használják és nagy magyar sikernek is otthont adott már az első évében, de tény, hogy a miniszterelnök szerepe a nemzeti futballstadion létrejöttében kiemelkedő volt. Ha már tényleg erről beszélünk... És ez – már elnézést – azért sokunknak sokkal-sokkal fontosabb a most luxuskiadásként hangoztatott, de az egész ügy jelentősége szempontjából szinte érdektelen aluljáróépítésnél.

#puskasnagykovet #nemzetisport #sportujsagirok”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2021. február 26. 10:18
Kedves Szőllősi, segítünk, jó? Nem azzal van a baj, hogy egy stadionban, amiben adott esetben koncerteket és hasonlókat is rendezhetnek, csinálnak valami rövid, elzárt megközelítési lehetőséget a fellépőknek. Ez teljesen normális. Ami nem normális, az az, hogy ez mit keres a parlament nemzetbiztonsági ülése előtt.
aaabbbccc
2021. február 26. 07:35
de ha az alagutat sokan hasznalhatjak, akkor hogyan lenne titkos ? ha ket embernel tobb tud rola az mar nem titok
Secnir
2021. február 26. 05:46
"Alighanem azért nem építettek korábban aluljárót az autóval érkezőknek, mert a Puskás Arénában nincsen mélygarázs" de mivel még mindig nincs mélygarázs, ezért továbbra sem kell aluljáró problem solved
Nagy Pál
2021. február 26. 02:41
Ebben az ügyben két dolog van ami arcpirító: 1, Nyeretlen kétévesekre bízták a stadion csilliókba kerülő építését akiknek egy egyszerű, mindenhol előforduló biztonsági probléma meghaladta a képességeit? Vagy csak a lenyúlás volt a cél? 2, Miért van az, hogy ebben az országban - ahol a kormányt a nép osztatlan szertete övezi - mindent titkosít a Kedves vezető, az oltási tervtől az 50m-es alagútig?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!