A bökdösés a szavazóhelyiségekben lesz abszolválva

2021. január 25. 08:34

Kormányzó urunk elindult Marco Polo nyomában.

2021. január 25. 08:34
Váncsa István
Élet és Irodalom

„»Leoltjuk hamarosan az egészségügyi dolgozókat, aztán végzünk a szociális otthonokban lakókkal, a harmadik kategória a hatvan év feletti, krónikus betegségben szenvedő honfitársainknak a csoportja. Ennyi kínai vakcinánk tulajdonképpen lenne is.« Az idézet szó szerinti, bár kissé tömörített, forrását megjelölnünk pedig nyilván fölösleges. Aki nem jön rá magától, az meg se érdemli azt a temérdek aggodalmat, gondoskodást, törődést, amit a legfőbb személy tanúsít iránta, sőt a kínai vakcinát se érdemli meg, ám evvel együtt megkaphatja. Kormányzatunknak nagy szíve van. A bökdösés, ha minden igaz, a szavazóhelyiségekben lesz abszolválva, nyilván nem véletlenül.

Jövőre veled ugyanitt, ezt kell memorizálnia az élemedett korú honpolgárnak, ide kell egy év múlva eljönnie, erre a helyre, ahol a nyomorúságos életét megmentették, és azért kell visszalátogatnia, hogy arra a személyre szavazzon, akinek az oltóanyagot köszönheti. Nota bene kormányzó urunkra, aki elindult Marco Polo nyomában, áthatolt a Pamír fennsíkjain és a Takla-Makán sivatagon, szembeszállt ezer veszéllyel, de elhozta nekünk a Mennyei Birodalom csodaszerét, melynek birtokában esélyünk leend az ugyanonnan származó kórságot leküzdeni. Vagy ha mégse, a szociális otthonok lakóival és a hatvan fölöttiekkel akkor is rövid úton végezni tudunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2021. január 25. 13:55
Az ember azt gondolná, ebben a korban nem ez a legnagyobb problémája...
1000bocs
2021. január 25. 13:42
A kisstílű, irigykedésében agresszív proli az ideális balos alapanyag és massza. Váncsa pedig az ő rételmiségi csúcspéldányuk, egy ápolatlan tahó, aki olyan szavakat használ mint "leend", hátha attól majd írónak látszik. Az egyszeri polgárnak marad a szánalommal teli borzongás. Ez a balos értelmiségi "fölény".
B_kanya
2021. január 25. 12:05
"Az idézet szó szerinti, bár kissé tömörített," Magyarán kiragadott részletek manipulatív egymás mellé illesztése? Esetleg pár szó jelentéséről azt kell sulykolnotok, hogy most már mégsem azt jelenti, mint eddig jelentett....
istvanpeter
2021. január 25. 11:36
Aljas vén bolsi strici, hogy a pofádról nem sül le a bőr. Gúnyolódj és szórakozz a közeli rokonságoddal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!