A kormány célja felszámolni a tanszabadságot és az egyetemek autonómiáját

2021. január 13. 14:49

1988-ban diáktársaimmal pontosan ezekért küzdöttem.

2021. január 13. 14:49
Pikó András
Facebook

„Az SZFE sorsa jól mutatja, mi a kormány valódi célja a felsőoktatást érintő átalakításokkal: felszámolni a tanszabadságot és megszüntetni az egyetemek autonómiáját. A rendszerváltás hajnalán, 1988-ban diáktársaimmal pontosan ezekért, az egyetemi autonómiáért és a tanszabadságért küzdöttem az akkori egyetemi sztrájkok egyik szervezőjeként. Közös tragédiánk, hogy egykori társaink, generációnk politikusai számolják fel a felsőoktatásban mindazt, amit akkor, velük közösen elértünk. Ez bűncselekmény, amelyet a gyermekeink ellen követnek el.

A Vas utcai kollégium eladásának és az Ódry Színpad megszüntetésének híre megmutatja azt is, hogy még az is hazugság volt, amivel takaróztak: a nemzeti mázzal leöntött ideológiai handabandázás mögött nincs más, mint az egyetem és az egyetemes magyar kultúra értékeinek szó szerint és átvitt értelemben vett lerombolása és lenyúlása. Az egyetemnek otthont adó kerület polgármestereként számomra az SZFE továbbra is azoknak az alkotóknak – legyenek akár tanárok vagy diákok – az autonóm közössége, akik mindannyiunk védelemére és támogatására méltóak a kormányzati támadásokkal szemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2021. január 13. 21:19
Mi a FASZ az a "tanszabadság"? Talán nem szabad tanulni? Magyarázza már ezt el nekem valaki, könyörgöm!
briganti
2021. január 13. 19:59
'1988-ban diáktársaimmal pontosan ezekért küzdöttem.' ne hazudj, te szardarab. te soha nem küzdöttél semmiért, pláne nem a szabadságért, te fosladék gennyláda.
civis72
2021. január 13. 18:46
az adófizetők nem a vörös mocsok buzista hazaáruló Lenín fiú képzésre adják a pénzt ....szarházi vérliberális kádárfosszíliák ne pofázzanak autonómiáról meg szabadságról
SandorL
2021. január 13. 18:43
A baj az, hogy ilyen, meg ilyenek vezetnek Budapesten keruleteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!