Or-bán, Rá-ko-si!

2020. december 13. 16:57

A Fidesz nem kommunista párt – de úgy viselkedik.

2020. december 13. 16:57
Reichert János
Magyar Hang

„Történelmi távlatba helyezve a Fidesz parlamenti évtizedeit, illetve Orbán Viktor pályáját, elkeserítően sok párhuzamot találunk a magyar demokrácia 1945 utáni történetével. A párhuzamosság nem a hivatalos pártideológiában érhető tetten, hanem a hatalomgyakorlás technikáiban, illetve magához a hatalomhoz viszonyulásban. A Fidesz nem kommunista párt – de úgy viselkedik.

Rákosi Mátyás azzal érkezett meg Moszkvából 1945 elején, hogy átveszi a magyar kommunista mozgalmat, és felépíti a szovjet mintájú államot. Ehhez maga alá kellett gyűrnie a kommunista pártot, el kellett foglalnia az országgyűlést, és megragadnia a kormányhatalmat. A kivitelezés egymással párhuzamosan történt, hol az egyik, hol a másik pályán haladt gyorsabban, mesterien kihasználva minden kínálkozó alkalmat hatalmának növelésére.

A párton belül a legkülönfélébb eszközökkel növelte befolyását. A demokratikus pártközi kapcsolatokban gátlástalanul élt nemtelen, sportszerűtlen eszközökkel, például a szövetséges pártokba beépített vagy a tagjaik közül így-úgy behálózott kriptokommunisták segítségével.

Miután – jórészt törvénytelen módszerek alkalmazásával – sikerült országgyűlési többségre szert tennie, új alkotmányt fogadtatott el, amelyben örök időkre biztosította pártjának a közhatalmat. Ennek birtokában pártjának szerezte meg az önkormányzatokat is, kiépítette a tanácsrendszert. A tanácsok a központi kormány- és pártakarat végrehajtói voltak, nem pedig a helyi közösség akaratának megvalósítói.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2020. december 13. 21:03
Milyen sok kretent fizet a libsi banda!
Berecskereki
2020. december 13. 17:51
Érdemes meghallgatni a következő linken a 2018. februári csörtét, ahol Horn Gábor a tudálékos, SZDSZ-szes, aki a Medgyessy-kormányban és a Gyurcsány-kormányokban koalíciós egyeztetésért felelős államtitkárként dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban, miképpen fröcsög. Az ájtatos Szakonyi Péterről már nem is szólva. https://hirtv.hu/csorte_adattar/a-fideszesek-mar-az-eloszobaban-2449651 A poszthoz pedig csak annyit, hogy a szerző nem ismeri a történelmet és valószínű ne is élt a rákosi érában. Így a valótlanságok halmaza amit állít.
patkánynak sem nevezhető férgek
2020. december 13. 17:27
Amikor a fogyatékos Demeter Hitler és Soros között párhuzamot vont, akkor ment az őrjöngés, hogy relativizálja a nácik bűneit. Az elvtárs most nem relativizálja a kommunisták bűneit? Ezt szabad? Egyébként ugye az összefogás egyik pártjának a vezetője volt az a bolsevik geci, nem rémlik? Meg ugye Rákosi is szabad választásokon került az ország élére, ugye? Köpök is egyet.
packó_
2020. december 13. 17:23
Ki ez a fasz? Mármint aki ezt ideírta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!