A NER-ben a demokrácia csak egy színdarab

2020. szeptember 15. 18:29

Orbán Viktornak nincs szüksége avítt és átlátszó közjogi trükkökre ahhoz, hogy korlátlan hatalma legyen.

2020. szeptember 15. 18:29
Donáth Anna
hvg.hu

„Orbán Viktornak nincs szüksége avítt és átlátszó közjogi trükkökre ahhoz, hogy korlátlan hatalma legyen. A rendszer a korábbi diktatúrákkal szemben immár nem nyíltan eltöröl, hanem cinikusan kiüresít alapelveket és alapintézményeket. Itt az ideje, hogy megértsük, a rendszer formájában megőrzi a demokráciát, illetve a jogállamiságot, és formailag emiatt nem kritizálható. Tartalmilag kell tisztáznunk, hogy miért alapvetően demokrácia- és jogállamiságellenes, és csak egy így kinyert, komplex NER-képpel tudjuk eredményesen megmutatni a rendszer valódi természetét.

Egy olyan rendszerről van szó, amely a demokratikus intézményeket meghagyja, de totálisan kiüresíti. Egy olyan rendszerről, amelyben a hatalom akárhányszor ütközik bele a jogba, mindig utóbbinak kell meghátrálnia.”

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2020. szeptember 16. 12:01
Annácska! Akkor a legközelebbi választáson ne szavazzon a Viktorra. Én sem fogok magára.
pumuklik
2020. szeptember 16. 10:56
Az amszterdami kocsisorról nem látsz semmit!
atila68
2020. szeptember 16. 10:55
"Korábbi diktatúrák...." Vajon melyekre gondol Annácska? Apropó, mit tettél ma Magyarországért Anna?
syphax
2020. szeptember 16. 09:56
TE MEG DONÁTPANNI EGY BOHÓC VAGY A SAJÁT MAGAD CIRKUSZÁBAN!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!