Mi magunk

2020. augusztus 26. 09:02

Amikor a főpolgármester augusztus 20. alkalmából nem, de a „homoszexuális büszkeség” apropóján szépet beszél.

2020. augusztus 26. 09:02
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Magyar Nemzet

„Mi vagyunk a legendás felmentő sereg, amelyre vártunk. Amikor a korábban még világnézetileg elkötelezett, szocialista színházat akaró Székely Gábor szólít fel bocsánatkérésre; amikor az őt »támadóknak« az a Stohl András mondja morálelméleti alapokon, hogy »szégyelljék magukat«, aki bepiázva, egy csík kokain felszippantása után okozott autóbalesetet; amikor a balos önkormányzatok szivárványos zászlókat tűzögetnek ki a hivatal bejárata fölé és a gaz, fasiszta rendőrség azt állítja elő, aki azt leszedi; amikor a főpolgármester augusztus 20. alkalmából nem, de a »homoszexuális büszkeség« apropóján szépet beszél; amikor egy német szociáldemokrata államtitkár a Magyarországon elburjánzó antiszemitizmussal riogat, miközben hazai testvérpártjai éppen egy judapestező-tetűcsúszdásozó jobbikos jelölt mögé állnak be… Igen, akkor érzi az ember, hogy valami azért nincsen rendben a világ folyásával, hogy az idő valamikor kizökkent, és nem sikerült helyretolni azt.

Azért kezdtem ezt az egyébként teljesen másról szóló írást a fenti, aktuális eseményeken megdöbbenő álmélkodással, mert néha tényleg úgy tűnik, hogy ezer vagy ezeregyszáz éve ugyanazokat a belső és külső harcokat, szenvedéseket folytatjuk, mint ősapáink. Vagy mégsem? Tény, hogy nagy nemzetté csak az válhat, amely megjárja a maga kálváriáját – és mi elég régóta járjuk. Sokszor úgy érezzük, ez az ország csak az ő népének szégyenébe pusztulhat bele, máskor úgy, hogy nálunk nagyobb birodalmak némán is parancsoló szája előtt kell térdre rogynunk. Hányszor, de hányszor volt, hogy felénk igyekeztek délről, keletről vagy nyugatról még a fent megidézett Michael Rothnál is hatalmasabb erők, hogy leigázzák ezt a Kárpát-medencei kis népet. Hányszor, de hányszor volt, hogy a maguk odvaikból innen, belülről nyújtottak nekik áruló segítséget, és hányszor, de hányszor volt, hogy egyszerűen a magyarokat egymás ellen fordító harag és gyűlölség taszított minket végzetünk felé. Sőt nemcsak minket, magyarokat fordítottak sok esetben sikerrel egymás ellen, hanem e régió népeit is – általában a többieket ellenünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matyi lúdas
2020. augusztus 27. 01:45
https://i.imgur.com/zdMtnSv.jpg
jégecet
2020. augusztus 26. 18:27
"Amikor a korábban még világnézetileg elkötelezett, szocialista színházat akaró Székely Gábor szólít fel bocsánatkérésre, amikor az őt "támadóknak" az a Stohl András mondja morálelméleti alapokon, hogy "szégyelljék magukat", aki bepiázva, egy csík kokain felszippantása után okozott autóbalesetet, amikor a balos önkormányzatok szivárványos zászlókat tűzögetnek ki a hivatal bejárata fölé és a gaz, fasiszta rendőrség azt állítja elő, aki azt leszedi, amikor a főpolgármester augusztus 20. alkalmából nem, de a "homoszexuális büszkeség" apropóján szépet beszél, amikor egy német szociáldemokrata államtitkár a Magyarországon elburjánzó antiszemitizmussal riogat, miközben hazai testvérpártjai éppen egy judapestező, tetűcsúszdásozó jobbikos jelölt mögé állnak be... Igen, akkor érzi az ember, hogy valami azért nincsen rendben a világ folyásával..." helyett ... Igen, akkor érzi az ember, hogy valami azért _ mégiscsak rendben van a világ folyásával _, hiszen ilyenkor látszik teljes valójában, világosan, milyen is az a demokrata, européer haladó demokrata ellenzék, amelynek semmi sem drága, ha a hatalom a tét. Én így írnám, Miklós.
zsanett-kúnrum
2020. augusztus 26. 13:34
Ez egy titkos géntől lesz így, amire a libernyákok irigyek
annamanna
2020. augusztus 26. 13:15
Ha egy tőled fejlettebbtől függsz, az nem feltétlenül jelent veszteséget. Abból akár hasznod is származhat. De ha egy tőled primitívebbtől kerülsz függőségbe, az katasztrófa. Elég arra gondolni, hogy sok gyarmati terület a gyarmati időszakában igazán virágzó gazdaság volt, mint pl Haiti és Kuba. A felszabadulásuk olyan gazdasági leromlással járt, amiből lehetetlen önerőből kievickélni. Vagy elég összevetni, hogy milyen hatással volt Magyarországra a Habsburgoktól való függés, kontra a törököktől való függéssel. Mindkét esetben érezhető volt a kizsákmányolás, de a Habsburgok mégis egy viszonylag virágzó országot hagytak maguk után, a törökök meg sivár, embertelen pusztát, ahonnan eltűntek a települések és kihaltak az emberek. És még egy: elég belegondolni, milyen öt évet végigkínlódni egy egyetemen, amit a diák "rabságként" él meg - és ezt összevetni azzal, hogy milyen lehet öt évet cigányok csicskájaként lehúzni. Milyen állapotban lehet egy ember az egyik vagy a másik esetben. Szóval egy fejlettebb entitástól való függőség nem olyan vészes, az igazán veszélyes az, amikor egy primitívebb entitásnak sikerül függőségbe taszítania a tőle fejlettebbeket. Péld 30,21-23 Három dolog alatt indul meg a föld, és négyet nem szenvedhet el. A szolga alatt, mikor uralkodik, és a bolond alatt, mikor elég kenyere van, A gyűlölt asszony alatt, ha mégis férjhez megy, és a szolgáló alatt, ha örököse lesz az ő asszonyának. Péld 28,3 A szegény emberből támadott elnyomója a szegényeknek hasonló a pusztító esőhöz, mely nem hágy kenyeret.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!