A kannibálok rávetik magukat az Index tetemére

2020. augusztus 01. 09:44

Az Index megszűnésének kevés valódi nyertese van, de az egyik biztosan a volt indexesekből verbuvált sorosista sajtóosztály, a 444.

2020. augusztus 01. 09:44
Szerencsés D. Márton
hirado.hu

„A 444 összeállítása szerint Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke az Index szerkesztőségének egy lakógyűlésnek is beillő, belső üzemi tanácsán azt mondta: »Bár tudom, hogy a tartalomba nincs beleszólásom, de ha egyet kérhetek: jobban másszatok rá a Városháza ügyeire, hogy legalább lássák, ne azért b***tassanak engem.«

Vagyis az Index tulajdonosait képviselő Bodolai arra kérte a saját szerkesztőségét, hogy legyenek már olyan kedvesek, és az ellenzéki vezetésű Budapest ügyeit is vizsgálgassák az objektivitás jegyében. Ezt a tiszteletteljes petíciót a 444 bennfentes beszámolója szerint az Index kollektívája megrökönyödéssel fogadta. Valamennyire érthető is, hogy fennakadtak a vezető kérésén, hiszen eddig senki sem mondta nekik, hogy nem muszáj napszámban a ballib nótát fújni, sőt, lehetnek kritikusak a sajátjaik felé is. Bodolai egyébként nem valamilyen Bernstein-Woodward-mélységű leleplezés igényét fogalmazta meg, pusztán csak azt kérte tőlük, hogy legalább bábozzák már el, hogy függetlenek és nem fekete öves Karácsony-hívők. A kéztördelős kérésből a szakma nagyágyúi nem a valódi tartalmat hallották ki, hanem csak és kizárólag a formáját látták, vagyis azt, hogy a cégvezető kér tőlük valamit. Ebben az esetben egyébként olyasmit, aminek köze sincs a sajtószabadság kérdéséhez.

Azt kérte Bodolai, hogy az Index kritikája ne érjen véget a NER-nél, hiszen a szivárványkoalíciós Karácsonynak és gárdájának is elidegeníthetetlen joga, hogy a negyedik hatalmi ág ellenőrző funkcióját érezze magán a napi működés során. Na, nem nagyon, csak egy kicsit. Mert egyáltalán nem kellett volna belegebedniük az őrkutyaszerepbe, éppen csak annyira, hogy a sokszor hangoztatott reklámszövegeknek megfelelően, a százmilliókat felemésztő marketingosztály legnagyobb örömére és megelégedésére legalább egy pillanatra hitelesnek látszódjanak a laikusok szemében.

Bodolai gyakorlatilag az Index-eszményt: a függetlenséget és az objektivitást (illetve annak látszatát) kérte számon a szakma kiválóságaitól. Ez ellen lázadt fel akkor a szerkesztőség. Magyarul: az Index újságírói számára a politikai preferenciák alapján, propagandaszerűen hangoztatott függetlenség nem egyenlő a valódi újságírói függetlenséggel. Ők politikai hatást akarnak elérni, mert politikai céljaik vannak. Ez pedig tényszerűen és egyértelműen megfogalmazható: a Nemzeti Együttműködés Rendszere és a kormányzó pártok megdöntése, amely célkitűzéshez csak eldobható, egyszer használatos fogyóeszközként szolgálnak a Karácsony Gergely-féle politikai szereplők.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2020. augusztus 02. 14:33
Szerencsés módon ( értitek, Szerencsés, höhöhö...) a Fidesz is nyert, meg mi is, a keményen dolgozó kisemberek. Ahogy azt már írtam, senki sem lett boldogabb attól, hogy tudomást szerzett a Kaleta ügyről. Ezután nem szerzünk tudomást róla, és lehet, hogy boldogabbak leszünk...
zsanett-kúnrum
2020. augusztus 01. 18:37
A piaci rés úgy jött létre hogy, 80 mihaszna önnönmaga hatása alá került, vagy a 80 mihaszna fényevő, vagy egyéb badarság
simonvitéz
2020. augusztus 01. 15:49
Azért azt tisztázzuk már végre : az Indexxel az volt a legkisebb baj, hogy magukat úgymond "függetlennek " álcázva tolták a legocskább, legelvetemültebb ballibsi, globalista mantrát. Az már inkább, hogy a gonzo újságírás jegyében részesei lettek annak a szellemi kútmérgezo irányzatnak, amelyik a 90es évek közepétől (ld kereskedelmi tv-k) újult erővel kezdte el rombolni a magyar társadalom még valamilyen szinten épen maradt szellemi-kulturális hagyományait, örökségét. Az a gond, hogy már felnőtt egy generáció, amelyiknek úgymond az Index lett az igazolási pontja. ( ld Fegyőr). Na itt a gond, és nem ott, hogy hogyan aposztrofálták magukat. Hát miért pont utóbbi esetben ne hazudtak volna egy jókorát?
Héja
2020. augusztus 01. 15:29
Várom,hogy a Zindex bevesse a veresegyházi asszonykórust. (Gime,gime, gime a hanki tonk köll)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!