Látványpékség, Budapest

2020. július 10. 16:48

A világért sem akarom azt állítani, hogy Tarlós után bárkit meg tudnának kedvelni a pestiek.

2020. július 10. 16:48
Haskó László
Népszava

„Örömmel látom, hogy a budapesti főpolgármester népszerűsége, elfogadottsága közel »kétharmados«. Őszintén örülök, és azért írok, mert attól félek, »megelőlegezett bizalomról« van szó, ami nem szokott örökké tartani. A világért sem akarom azt állítani, hogy Tarlós után bárkit meg tudnának kedvelni a pestiek, és azt sem, hogy aki Budapesten kihívja Orbánt, annak olyan nehéz dolga nincs. Remélem, egyedül állok elégedetlenségemmel, ami az eddigi ténykedést illeti.

Látványos balfogások vannak. Lehetne sok-sok szót vesztegetni a járványhelyzet leple alatt, mindenféle egyeztetés nélkül, rajtaütésszerűen fölfestett (a csomópontokon kiskosztüm szabásmintának látszó, követhetetlen) kerékpársávokra, az ünnepeken konzekvensen ki nem tett uniós zászlókra. Arra, hogy több stadion épül, mint Tarlós alatt, viszont nem változik jó irányba a fővárosi egészségügy. Nem volt »CT osztás«, annak ellenére, hogy a pénz megvolt rá, mégpedig a kormánytól tíz milliárd forint, a kórház kontra stadion egyezmény első tételeként. A pénz megérkezett a kerületekhez, címkézetlenül, el is úszott a semmibe, ahogy annak rendje és módja van kies hazánkban rendszerektől függetlenül, immár évszázadok óta.  Vagy a legfrissebb: a híresen jó budapesti színházi élet lépésről lépésre való kiszolgáltatása a Nemzeti Színház és Együttműködési Rendszer rossz ízlésű diktátorainak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. július 11. 11:53
Mellesleg: TARLÓS MÉRNÖK, nem politológus és nem újságíró! Tetszik érteni? - Nem biztos.
Libraman
2020. július 11. 09:30
Ez az emver egy barom, tényleg nem több!
Moslékzabáló
2020. július 11. 06:45
Ezzel a cikkel tanítani lehetne a nyálas-sunyi libernyák újságírást: enyhe feddés a kedvenceknek, akik követnek el hibákat, amik természetesen nem a gazemberségükből, hanem a tapasztalatlanságukból erednek, ugyanakkor egy szót sem ejt arról, hogy a fővárosi és az ellenzék által vezetett önkormányzatok kifizetőhelyekké váltak (Bánó, Vágó, Kálmán, stb., stb.).
balbako_
2020. július 10. 21:30
A legaranyosabb, hogy a városvezetésnek nem az a dolga, hogy Budapest ügyeit intézze, hanem az, hogy megfogalmazza és érvényre juttassa a budapestiek érdekeit, éppenséggel a kormánnyal szemben. Tehát a parlamenti ellenzék nehéz munkáját kéne neki végezni. A gond ezzel az, hogy ez a takonygerincű óriáscsecsemő Budapest érdekeit leszarja és mint Szása a partizán robbantgat ész nélkül bőven a világháború után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!