Visszaélés

2020. június 04. 13:46

Gyermekek a politikai tüntetéseken.

2020. június 04. 13:46
Theodore Dalrymple
City Journal

„Miféle szülő az, aki olyan politikai tüntetésekre hurcolja öt éves gyermekét, amely - mégha békésnek tűnik is - magában hordozza az erőszak lehetőségét? Az apa minden bizonnyal tudta ezt: lehetetlen, hogy ne látta volna, mi zajlik szerte az Egyesült Államokban. Miféle szülő használja a gyermekét eszközként politikai üzenetek közlésére és tanítja öt (!) évesen arra, hogy olyan politikai megnyilatkozásokat tegyen, amelyek minimum hamisnak tűnnek, rosszabb esetben pedig erőszakot is szülhetnek? És micsoda túlzott érzelmesség - ami csupán a brutalitás másik arca - engedi elhitetni ezekkel az emberekkel, hogy egy gyermek részvétele a politikai demonsrációkon inkább gyengíti, mint erősíti az üzenetet?

Világos, mit hitt az apa: egy gyermek sem lehet túl fiatal ahhoz, hogy megtanuljon neheztelni és mindezt érdemes még jól előre belesulykolni. Tény, hogy a világ igazságtalan, de az is igaz, hogy a harag az összes érzelem közül a legkevésbé konstruktív, egyben a legkevésbé összeegyeztethető a valódi boldogsággal. Bár kétségtelen, hogy a harag járhat némi savanyú kielégüléssel, mint például a személyes felelősség megszüntetése bizonyos helyzetekben. Sajnos a harag egyben azon ritka érzelmek közé tartozik, amelyek kitarthatnak egy életen át, hiszen csodálatos képességük van a folytonos és változatos önigazolásra. Csak remélni tudom, hogy az apa fellépése a tüntetésen a gyermekeivel együtt csak a pillanat hevében elkövetett hiba volt, nem a nevelési terv része.

Jogosan háborodunk föl a gyermekek részvételén a nemzetközi vagy polgárháborúkban, hiszen alig lehet elképzelni nagyobb fokú embertelenséget. A kicsi Chase felbukkanása a tüntetésen kétségtelenül más szintjét jelentette a gyermekbántalmazásnak és egy gyermek kihasználásának, mint a háború, de kétségtelenül nem rózsás a helyzet, függetlenül attól, mit gondol erről a New York Times tudósítója.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2020. június 05. 08:45
Kovács Pistike..Greta, Nagy Blanka..minden összefügg mindennel..véletlenek nincsenek.
Kandeláber
2020. június 05. 07:41
"MIféle szülő"? Ballibsi, minden pozitív emberi értéket nélkülöző, destruktív idióta szülő használja a gyerekét politikai célokra.
Box Hill
2020. június 04. 21:00
A Pesti Srácok (így naggyal), egyenesen kézbe vették az ügyek intézését 1956-ban. Ruszki ezredek bánták. Hogy miért azt te is tudod Dalrymple.
olajfa1
2020. június 04. 14:56
Grétának is szabad hivatalosan hisztiznie... A libsinácik már csak ilyenek. Nekik mindent szabad, sőt kötelező.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!