Válságkezelés: 2008-ban kiszolgáltatottság és megszorítások, 2020-ban szuverenitás és gazdaságvédelem

2020. április 09. 11:21

Röviden és tényszerűen idézzük fel, hogy Gyurcsány Ferenc milyen csomagot terjesztett be a 2008-as (a jelenleginél enyhébb) gazdasági válság kezelésére.

2020. április 09. 11:21
Szerencsés D. Márton
hirado.hu

„Röviden és tényszerűen idézzük fel, hogy Gyurcsány Ferenc milyen csomagot terjesztett be a 2008-as (a jelenleginél enyhébb) gazdasági válság kezelésére. A válság eszkalálódása után egy hónappal megjelent a 12 pontos javaslatcsomag, amelynek tényleges megindítására egyébként még hónapokat kellett várni (ekkor már az SZDSZ-szel közös koalíciós kormányzás szakadása után, kisebbségben és egyre gyengülő legitimációval kormányzott az MSZP).

Két hét múlva a kormány megegyezett a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), a Világbankkal és az Európai Unióval arról, hogy milyen megszorításokért cserébe kaphatja meg Magyarország az államcsőd elkerülése érdekében az azonnali »mentőöv« szerepét betöltő hitelt. Feladva ezzel az ország szuverenitását is.

Ezzel szemben a kormány részéről megszólaló Palkovics László innovációs és technológiai miniszter keddi, az akcióterv részleteit ismertető sajtótájékoztatóján kiemelte: »nem akarunk kívülről segítséget kérni, a saját problémáinkat mi akarjuk megoldani.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. április 10. 08:37
Amikor Orbán erős gazdaságról, meg dübörgő Közép-Európáról röfög, akkor azért ne felejtsük már el megemlíteni azt sem, hogy egyébként lassan egy évtizede kétharmados többségű és igen elkötelezett/szervilis törvényhozással-, valamint mára teljesen fideszesített államapparátussal a háta mögött gyakorlatilag lófaszt sem ért el, még elég visszafogottan fogalmazva. Sőt, ami 2010-ben problémát jelentett az ma is probléma, döntő többségében nagyobb mint volt, súlyosbítva ezt más, időközben felmerült és egyébként továbbra is kezeletlen problémák eszkalálódásával. Szóval, egészségügytől kezdve oktatáson-, munkaerőpiacon-, gazdaságon és pénzügyeken át egészen a szociális ellátórendszerig és közigazgatásig minden területen amortizálódik Magyarország egy évtizednyi fideszes állampárti önkény és dilettáns khm unortodox ámokfutás után... a demokratikus fékek és ellensúlyok, az alkotmányosság valamint többek közt a média pluralizmus felszámolása meg már tulajdonképpen csak hab ezen a fasiszta tortán amit Orbán és elkövetői köre kisütött az országnak. Úgyhogy ne vicceljünk már, komolyan... Orbán ma már inkább egy vallási vezető, aki ostoba dogmáival és valamiféle megváltással és feltámadással eteti ostoba híveit, miközben balkáni szintre amortizálódik Magyarország miattuk.
zsanett-kúnrum
2020. április 09. 20:21
Ha nem lesz etikai kódex az orbani tervhez, az annyit is ér
Aerion
2020. április 09. 16:59
Na, nincs több zsidóbolsevik baromállat?
Zsolt75
2020. április 09. 16:45
Beszarok, ez a két hülye nyolc néven hogy elvan egymással...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!