A miniszterelnök bejelentéséről

2020. április 09. 18:41

Amikor életbevágó döntést kellene hozni, a polgármesterekre úgy tol felelősséget, hogy eszközöket nem ad hozzá.

2020. április 09. 18:41
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Beletelik egy kis időbe, mire kiderül, jogilag hogyan kell értelmezni a miniszterelnök bejelentését, a kijárási korlátozás – helyes – meghosszabbításán túl mit is döntött a kormány. Politikailag lehet értelmezni: bár a kormány kierőszakolta magának a korlátok nélküli felhatalmazást, ám amikor életbevágó döntést kellene hozni, a polgármesterekre úgy tol felelősséget, hogy eszközöket nem ad hozzá.

Magamhoz kérettem Budapest rendőrfőkapitányát, hogy mutassa be a kijárási korlátozások betartatásával kapcsolatos intézkedési tervét. Amennyiben a rendőrség úgy ítéli meg, hogy a fővárosi közterületeken a mostani intézkedéseknél szigorúbb korlátozásokra van szükség, és azt érvényesíteni is tudja, az erről szóló döntést a budapesti rendőrfőkapitány javaslata alapján azonnal meghozom.

Mert ez a fontos: a korlátozások betartása. Én bízom a budapestiekben. Tudom, hogy tisztában vannak a téttel. Budapest minden más magyar településtől különbözik, a hermetikus lezárás nem alternatíva. Ezért majdnem minden azon múlik, tudomásul vesszük-e, hogy ezen a húsvéton azzal teszünk a legtöbbet a szeretteinkért, ha nem látogatjuk meg őket. Kérek mindenkit, maradjon otthon! Ezzel a kérésemmel ma estétől minden budapesti háztartást telefonon is megkeresek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. április 11. 06:12
".. hogy eszközöket nem ad hozzá..." Veres Pál miskolci és Mirkóczky Ádám egri polgármestereknek UGYAN KI AD PLUSZ(?!) ESZKÖZÖKET, AZAZ PÉNZT AHHOZ, HOGY VÁROSAIK SIKERESEN VÉDEKEZZENEK A JÁRVÁNY ELLEN??? SENKI! ÉS ŐK SEM FIDESZES POLGÁRMESTEREK...UGYE. MÉGIS. MISKOLC ÉS EGER JÁRVÁNYHELYZETE KIEMELKEDŐEN JÓ ORSZÁGOS ÖSSTEVETÉSBEN.....UGYAN MIÉRT?
Szőke Ciklon
2020. április 10. 14:57
Magamhoz kérettem Budapest rendőrfőkapitányát, hogy mutassa be a kijárási korlátozások betartatásával kapcsolatos intézkedési tervét. Aztán mond neked az valamit? Neked, aki úgy tudja, hogy Csepel északon van? Mert ez a fontos: a korlátozások betartása. Én bízom a budapestiekben. Ők viszont már nem bíznak benned! Ezzel a kérésemmel ma estétől minden budapesti háztartást telefonon is megkeresek. Mert megvan mindenkinek a telefonszáma?
syphax
2020. április 10. 13:06
MÁSODSZOR KÉREM-KÉRDEZEM TISZTELETTEL: Arra válaszoljon Karigeri--vagy bárki más az ő környezetéből--hogy ha Egerben meg Miskolcon LEHET(!) HATÉKONYAN VÉDEKEZNI a JÁRVÁNY ellen, az adott anyagi lehetőségeken BELÜL(!), plusz források bevonása nélkül(!) --már amennyire lehet...-- akkor BUDAPESTEN ugyan miért nem lehet??? MIVEL "úgy"--ÁLL FÖNN A FENTI KIEMELKEDŐEN JÓ HELYZZET az emlitett két városban, , hogy sem Egerben, sem Miskolcon NEM FIDESZES a polgármester! TISZTELETTEL KÉREM, VÁLASZOLJON VALAKI KOMPETENS SZEMÉLY A KÉRDÉSEMRE!!!
hátakkor
2020. április 10. 12:39
Feri adott eszközöket. Drazsé, Vágó, Kálmán, etc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!