A magyar politikai élet szereplői vajon mit gondolnak Orbán Viktor törvényesített teljhatalmáról?

2020. április 06. 07:31

Azt a világért sem vitatnám, hogy a járványellenes harcot az arra legalkalmasabb magyar hivatott irányítani.

2020. április 06. 07:31
Haskó László
Magyar Narancs

„Nagyon kérem tisztelt olvasóimat, hogy következő okoskodásaimat ne tekintsék akadékoskodásnak, még kevésbé pártunk és kormányunk, továbbá annak bölcs vezetője hősi vírusellenes harcát a legcsekélyebb mértékben is akadályozni szándékozó cselekedetnek. Szó sem lehet róla! Mindössze egy igekötő használatának hiányára hívnám föl a figyelmet. Arról volna szó, hogy az elnök mond, és nem lemond.

Azt a világért sem vitatnám, hogy a járványellenes harcot az arra legalkalmasabb magyar hivatott irányítani. Ez a probléma sokkal veszélyesebb annál, hogy szakemberre bízzák. Ezt a véleményemet annak ellenére is fönntartom, hogy az Észak-koreai és a Fülöp-szigeteki diktátor kivételével az állam-, illetve kormányfők ezt a feladatot mégiscsak járványügyi szakértőkre osztották, míg ők megmaradtak az országuk vezetésénél. Azt gondolhatták, nem érdemes összekutyulni a dolgokat. Nem oszlatták föl a parlamenteket, még az ellenzéki képviselőket sem tették karanténba.

Felmerülhetne – de nem fog fölmerülni! –, hogy ha világszerte statáriális fölhatalmazás nélkül közönséges szakemberek birkóznak a vírussal, miért kell ehhez Európa erős emberének teljhatalom, mégpedig végleges.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2020. április 06. 16:53
Haskó elvtárs! Ez nem egy orvosi probléma, amit "járványügyi szakértők" simán lerendeznek. A járvány kezelése általában -ezé a járványé pedig különösen- komplex (összetett) feladat. Látszik, hogy Haskó elvtárs nem sokat hallhatott a szervezési tevékenységről, komplex problémák megoldásáról. Ha kicsit jobban odafigyelne a köztévének a témával kapcsolatos tudósításaira, az "Operatív törzs" rendszeres tájékoztatóira, továbbá a kormány beszámolóira, a járvány összes aspektusáról, különös tekintettel a járvány okozta gazdasági károkról, és megoldásukról, jobban értené a problémát, és nem "cikizné" a miniszterelnököt. A megelőzés, a gyógyítás, a gyógyító eszközök és a kórházi helyek biztosítása, stb., kölcsönhatásban vannak egymással. A komplex rendszer irányítása döntések hozására alkalmas, magas beosztású vezetőt kíván. (Aki persze nem a hasára ütve, hanem a szakértők véleményét figyelembe véve dönt.) Orbán dicséretet, és nem kritikát érdemel, hogy ezt a súlyos feladatot magára vállalta.
megvadult
2020. április 06. 16:25
Na megint előbujt a pszichiátriai ápolt a doktor úrból , vagy csak ellopott egy fehér köpenyt ?
tango47
2020. április 06. 12:36
Ez az ember életében nem lehetett vezetői helyzetben. Egy vezető kikéri a témában jártas szakemberek véleményét, ezeket ütközteti egymással, majd DÖNT a legjobb belátása szerint. Ezért ő a vezető. Orbán elmondta, hogy a megkérdezett szakemberek( orvosok, statisztikusok járványügyi szakemberek stb.) nem alakítottak ki egységes álláspontot, sőt, sokak véleménye ellentmondott a többiekének. Ezért kénytelen ő dönteni, mert végső soron a döntés felelőssége az övé. Ezt olyan nehéz felfogni?
furunkulus13
2020. április 06. 10:54
Hasko ur! Rémisztő hirek magának!! A magyar adatok azt mutatják, hogy a borzasztó diktátor, az Orbánbasi még a járványügyet is jól kezeli!A kontraszt egyre őrjitőbb az egykoron oly demokratikusan regnáló Fletó augusztus 20-i performanszával. Éljen a demokrácia, vesszen a diktatúra!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!