Koronavírus ellen kevés lesz, hogy higgy Orbánban

2020. március 04. 07:56

Amikor a krízisben lévő egészségügynek kéne megóvnia bennünket, nem lesz elég a migránsok nagyobb veszélyt jelentenek-szólam.

2020. március 04. 07:56
Karafiáth Orsolya
24.hu

„Az örökös rettegés és hergelés viszont az ítélőképesség elvesztéséhez, agresszióhoz, stresszbetegséghez vezethet. Veszélyes fegyver, mert a félelemben tartott reakciója az elviselhetetlenségig fokozódó feszültség miatt kontrollálhatatlanná válhat. Mit tesz egy anya, ha veszélyben érzi a gyereke életét? Beszűkülhet a tudata, eltűnik a józan mérlegelés és nekimegy az ördögnek is.

Az életét féltő ember bármire képes, és bármi alól (törvény, morál) feloldja magát a cél érdekében. Adam Curtis dokumentumfilmes szerint irracionális, ahogy napjaink politikája intézményesíti a félelemet, és hogy akár egyetlen, a félelemre alapozott kampányígérettel (»majd én megmentelek benneteket«) választást lehet nyerni. És tényleg lehet, egészen addig, míg ezek a politikusok címkézik a rémálmokat.

Jól elvoltak eddig a rettegők az olyan, a létünket közvetlenül nem fenyegető veszélyekkel, minthogy ki ne haljon a magyar, vagy hogy menekültek híján is utálkozhatunk a menekültek ellen. Amíg a fenyegetés nem érinti a bőrünket, könnyen egy táborba terel. De amikor a krízisben lévő egészségügynek kéne megóvnia bennünket a közeledő veszélytől, miközben még maszkot sem kapni, nem lesz elég bemondani, hogy a migránsok nagyobb veszélyt jelentenek, mint a koronavírus.

Itt kevés lesz a Nemzeti Orbán Universal (NOU), amiben csak hinni kell, mint a homeopátiában, és hat. Kevés lesz a vezéri hipnózis, a mindenre jó varázsige, a »bízzanak bennem«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vörösbegy
2020. március 05. 14:26
Hajrá Vadai! Hajrá DK! Lehet örömködni, mert végre van már nálunk is fertőzött! Meg lehet halálra rettegni, mert itt a világvége! Amúgy meg "De amikor a krízisben lévő egészségügynek kéne megóvnia bennünket a közeledő veszélytől, ", akkor az eszünkbe se jusson, hogy az Iránon átkelő migránsok is hozhatják magukkal a vírust, csak az, hogy az egészségügy krízisben van. Az egészségügynek pedig nem "a megvédés" a dolga, hanem a meglevő baj kezelése. És a németek pl. miért rettegnek, mikor nekik sokkal jobb az egészségügyük?
civis72
2020. március 05. 10:51
de majd a globalista CEU-s nyílt társadalom megoldja a járványveszélyt
linkeloe
2020. március 05. 07:58
Remélem nyomja már a mája a tüdejét!
Bástyaelvtárs
2020. március 04. 22:45
Nagyon fején talaltad a szöget , Orsi. Na adja az isten ezeknek, h próbara kelljen tenni a magyar egeszsegugyi intezmenyeket es felkeszultseget valos veszhelyzetben. Itt tenyleg nem lesz elég a sikerepropaganda
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!