BBC-elvek, mi?

2020. március 03. 08:19

Politikai cenzúra működik a magyar közmédiában. 

2020. március 03. 08:19
Kárpáti Márton
Index

„»A közmédia a BBC szerkesztői és hírszerkesztési alapelveit követi. Azzal, hogy minket támadnak, általában ezeket az elveket támadják.«

Ezt az MTVA merte leírni arra reagálva, hogy a Politico a közmédia belső leveleire hivatkozva leleplezte, amit jó ideje sejteni és látni is lehetett: politikai cenzúra működik a magyar közmédiában. 

Az is nagyon beszédes, hogy az MTVA hivatalos közleményében egy árva szó nincs arról, hogy ne lenne cenzúra a cégüknél, helyette mindenféle nemzetközi összeesküvésekről és fake news oldalakról kezdtek el hablatyolni. Majd jött a BBC szerkesztési elveinek emlegetése. :DDDDDDDDDD

Egész egyszerűen elképzelni sem tudom, milyen BBC-elvekre hivatkoznak, mert abban természetesen egy árva betű vagy sugalmazás sincs arra, hogy bizonyos témákat a legfelsőbb, netán politikai szinteken kellene jóváhagyatni. Természetesen minden szerkesztőségnek vannak szerkesztői, akik megmondják, segítenek eldönteni, hogy mit hogyan érdemes feldolgozni, ellenőrzik a cikkeket, híreket, de pont a BBC-nél kizárt, hogy bárkinek a főszerkesztőtől (!) kelljen engedélyt kérnie arra, hogy írhasson Greta Thunbergről. Vagy »a migrációról, az európai terrorról, Brüsszelről, egyházi témákról«. 

És senki ne gondolja, hogy az engedélykérés a normál, szerkesztési ügymenet része. Ha az lenne, akkor a belső levelekben nem emelték volna ki őket, hogy ezekkel óvatosan, különleges jóváhagyás után lehet csak foglalkozni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 332 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. március 04. 17:27
Kárpáti elvtárs figyelem!! Joseph Kahn, a New York Times főszerkesztő-helyettese a Magyar Narancsnak nyilatkozott az ügyről: A riporterek a tudósításaik során több személyt interjúvolnak meg, és több forrással konzultálnak, mint amennyit idézet vagy hivatkozás formájában a megszülető cikkben szerepeltetnek. A cikk a lényeg összefoglalása, és nem szó szerinti leirat. Annak eldöntése, hogy mi szerepeljen a végső cikkben, semmilyen esetben sem hasonlítható a cenzúrához. Ez az újságírás folyamata"
catalina9
2020. március 04. 17:24
no még tovább a kárpáti úton: A szerző (Ulfkotte) részletesen ismerteti nem csak a megvásárolt újságírók által leírt hazugságokat, de azt is, hogy milyen esetekben kell hallgatniuk. Mint amikor haditudósítóként szemtanúja volt, hogy az 1980-tól 8 éven át tartó Irak-Irán háborúban Irak német gyártmányú mérges gázt vetettek be. Arról egyetlen sort sem írhatott és az elgázosított iráni holttestekről készült fotóit se helyezhette el lapjában. "
catalina9
2020. március 04. 14:00
NYT: A vezető amerikai lap Hillary Clinton for President címet kapott szerkesztőségi állásfoglalásában fejezte ki támogatását Hillary Clinton elnöksége mellett, felsorolva a demokratapárti Hillary Clinton kiváló tulajdonságait. A lap szintén szerkesztőségi állásfoglalásban lép fel Trumppal szemben Miért nem szabad Trumpnak elnöknek lennie? címmel, felsorolva a republikánus jelölt valamennyi visszataszító tulajdonságát, felhíva a választókat, ne szavazzanak erre az emberre, akire nem lehet gyermekeink jövőjét bízni. Majd a választások után: A NYT beismerte elfogultságát és visszatér az objektív tájékoztatáshoz A New York Times kiadója pénteken levéllel fordult olvasóihoz, melyben ígéretet tett arra, hogy felülvizsgálva választási tudósításait, újra elkötelezi magát az őszinte tájékoztatás mellett." figyel Kárpáti elvtárs?
catalina9
2020. március 04. 13:50
Politikai cenzúra működik a magyar közmédiában. " mit nem mond Kárpáti elvtárs.... Udo Ulfkotte: a német médiát a politikusok, a titkosszolgálatok és a nagytőke irányítja az USA szája íze szerinti transzatlanti kapcsolatok és Izrael érdekében.. A FAZ korábbi munkatársa leszögezi: teljesen mindegy, hogy melyik német lapot vesszük meg, mely német tévéadót nézünk: egyforma és manipulált üzenetet kapunk. A szerző már könyve elején leszögezi, hogy a német hírekre a legnagyobb befolyást az Egyesült Államok és Izrael gyakorolja. Az amerikai hadügyminisztérium hosszú évek óta dollár milliárdokat költ arra, hogy világszerte a neki megfelelő propaganda jelenjék meg a médiában, tudjuk meg szintén. E minisztérium egyik ilyen törekvése, hogy Amerikát kedvező színben tüntesse fel, míg Oroszországot a gonosz országának. A sajtószabadságot védő és az egyes országokban meglévő sajtószabadságot osztályozó Tudósítók Határok Nélkül nevű szervezetről például azt írja, a mögött korábban az amerikai külügyminisztérium és George Soros /ne hamisítsuk meg hivatalos nevét/ állt. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!