Nemek közti egyenlőség: mutasson példát az Európai Parlament!

2020. február 19. 17:16

Bár komoly eredményeink vannak már ezen a területen, még bőven nem dőlhetünk hátra.

2020. február 19. 17:16
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Az Európai Uniónak minden tevékenysége során arra kell törekednie, hogy megszüntesse az egyenlőtlenségeket és előmozdítsa a nők és férfiak közötti egyenlőséget. És bár komoly eredményeink vannak már ezen a területen, még bőven nem dőlhetünk hátra. Mint a Költségvetési Ellenőrző Bizottság tagja, cselekvési terv elfogadását szorgalmaztam annak biztosítása érdekében, hogy a nemek közötti esélyegyenlőség érvényesítésének elemei folyamatosan beépüljenek a tevékenységünkbe.

Úgy gondolom, hogy az EU egyetlen közvetlenül megválasztott testületeként kiemelten fontos jó példát mutatnunk. A cselekvési tervünkben felhívjuk a Parlament figyelmét arra, hogy a nemi egyenlőség elérését célzó ütemterv megvalósítása késik, különös tekintettel a nők felsővezetésbeli képviseletére. Kérvényezzük, hogy a bizottság készítsen statisztikákat a különböző parlamenti tevékenységekről, mint például a küldöttségekben való részvétel, vagy a kiosztott felszólalások aránya, azt elemezve, hogy ezek a nemi egyensúlyi törekvéseket tiszteletben tartják-e.

A bizottság mindemellett egyre inkább figyelembe fogja venni az esélyegyenlőségi szempontokat a költségvetés tervezése során.
Gondoskodni fogok arról, hogy ezt a cselekvési tervet tiszteletben tartsák és végrehajtsák a bizottság mindennapi munkájában!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. február 21. 12:10
Egy írás egyebek mellett a nemek társadalmi helyzetéről, meg hogy hogyan lehet ezt józan módon szemlélni és kezelni: https://egyvilag.hu/temakep/049.shtml#p8
gacsat
2020. február 21. 02:38
Addig növeszd a pöcsödet.
vigyor
2020. február 20. 12:32
Ezt most tényleg nem is értem..hiszen ott csak választott képviselők ülhetnek, vagyis a nemek arányát a választó döntötte el, most ezen akar átnyúlni, hogy akkor is nő legyen itt vagy ott, ha úgy egyébként nincsenek is hozzá elegen?
llnnhegyi
2020. február 20. 12:30
Te mocskos szájú botmixeres rohadék ganyé riherongy! Takarodj innét Cseh Katalin!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!