Orbán Viktor kijelölte az új ellenségképet, a cigányságot

2020. január 27. 09:40

A szegregáltan oktatott, méltó jövőjétől megfosztott roma kisgyerekből lesz az a felnőtt, akinek biztosan nem lesz esélye kiemelkedni.

2020. január 27. 09:40
Donáth Anna
Mérce

Orbán Viktor éves sajtótájékoztatóján szalonrasszista politikai üzenetet dobott a jelenlévő újságírók közé, cigányozást eresztett útjára. Azzal vádolta a gyöngyöspatai gyerekek szüleit, hogy »munka nélkül szereznek pénzt«, szembeállítva őket a nem roma helybeliekkel, akik »egész nap keccsölnek«. A miniszterelnök szavait pedig máris visszhangozza az erre tartott propagandagép. Újságban gyűlölködve, tévében »szavaztatva«, honlapokon és politikusi fórumokon viszik tovább a rasszista üzenetet.

Ezért példaértékű, hogy a családok gyermekeikért vállalták, a jogvédők pedig a kormányzati támadások kereszttüzében is végigvitték és megnyerték ezt az ügyet. És mivel jó esély van rá, hogy a putyini mintára született civiltörvényt jogellenesnek ítéli az Európai Bíróság, tovább erősödhet a civilek jogérvényesítő képessége. Fontos, hogy a Fideszt épp méregető és valószínűleg eltanácsoló Néppárt, az uniós forrásokat osztó és ellenőrző EU-s adminisztráció tudjon arról, hogy miközben brutális uniós pénzeket szórnak el integráció és felzárkóztatás címén, a miniszterelnök is részt vesz a cigányság elleni hangulatkeltésben. Gyöngyöspata végső tanulsága pedig erről, a forrásokról szól.

Közhely, de a stadionok országában, a grandiózus világversenyeket rendező (szétlopó) Magyarországon, a határon túli focicsapatokat meg Semjén Zsolt vadászbarátait milliárdokkal támogató költségvetésben akadna elég pénz, hogy a remény cigányságát végre de facto is a nemzet részeként üdvözölhessük.
Idén év végére már 130 milliárdnál is többet mutathat a propaganda-számláló, ennyi az az összeg, amit csak Rogán Antal minisztériuma költött gyűlöletre.

Meg kell végre érteni, hogy a szegregáltan oktatott, méltó jövőjétől megfosztott roma kisgyerekből lesz az a felnőtt, akinek biztosan nem lesz esélye kiemelkedni. Horizontja a közmunka, az oktatástól szándékosan megfosztják. Ha költünk arra, hogy hatévesen megfelelő oktatást kapjanak, akkor egyre többen, egyre nagyobb tudással válhatnak a magyar társadalom megbecsült tagjaivá. Az iskolára kell elkölteni azt a pénzt, aminek különben a sokszorosát kell később tűzoltásra, kárenyhítésre fordítani a szétszakított társadalomban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bástyaelvtárs
2020. január 28. 09:31
Ez igy van Anna! De ezt az üzenetet meg kell értetnetek a tarsadalaom széles tömegeivel, főleg a cigánysággal. Mert elsősorban nekik, az ő érdekvedelmi szervezeteiknek kell megharcolni ezt a harcot a fasiszta orban kormánnyal
1000bocs
2020. január 28. 09:10
Niedermüller Péter kijelölte az ellenségképet. És ez még igaz is, nem úgy mint butácska véleménye.
TMATMA
2020. január 27. 23:46
Ezen azért még dolgozni kellene egy kicsit.
pemete jakab
2020. január 27. 22:49
"Orbán Viktor kijelölte az új ellenségképet, a cigányságot" Viktorka úgy belelovagolta magát a harcba, hogy már a saját népét is támadja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!