Kapituláltunk, szégyenteljesen gyorsan

2020. január 29. 10:34

A Térey-ösztöndíj szándéka csak a megosztás, esetünkben a magyar irodalom megosztása, hiteles hangok hiteltelenítése.

2020. január 29. 10:34
Karafiáth Orsolya
24.hu

„Semmit nem számít se a hiteles tájékoztatás, se az objektivitás eszméje, ha azt gondolják, üthetnek az ellenen.

Mit láttunk? A főpolgármester nem szólhatott fontos ügyekről, hülyeségekkel igyekeztek gyomrozni őt, ezzel bizonygatva a híveknek: mi odaengedtük őt a mikrofonhoz, de lám, pár kérdés alatt kiderült, hogy alkalmatlan. Kétségbe ejt, hogy a Fidesz szavazóinak még ez is teljesen oké. S kétségbe ejt az is, hogy az ellenzéki oldal csupán önfeledten heherészik.

Mindezeknél fájóbb, ami a tudomány és a kultúra területén történik. Legutóbb a Térey-ösztöndíj körüli történések sokkoltak.
A laikus számára szépnek tűnhet az idea: támogassunk magyar írókat egy fizetésnyi ösztöndíjjal, annyi ideig, ami valóban kell egy nagyszabású mű létrehozásához. Csakhogy a valós szándék ismét csak a megosztás, esetünkben a magyar irodalom megosztása, hiteles hangok hiteltelenítése, annak bizonyítása, hogy a morál bajnokai is ölre mennek a koncért. Ja, és az is cél, hogy újabb pénzcsapot nyissanak a haveroknak. Az elv egyszerű: beveszünk közületek is párat, döntsetek ti, kiket! Osztunk és uralkodunk. Ügyes.

Miért felejtünk oly gyorsan? Nem is túl régen a Szépírók Társasága tagságának jó része élőlánccal kívánt tiltakozni a Demeter-éra döntései ellen, most meg már mosolyogva ülnek a PIM-vezér asztalánál.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
retsag
2020. január 29. 22:08
Igyál még egy pohárral, és fogd rá a Ferire!
jucidom
2020. január 29. 21:41
A patkány Beengedted. Vagy itt volt rég. Veled jött - még ez is lehet. Amit hagytál, megnőtt azon. Ágyadba bújt, ébren, veled. ... Karmod lesz! Mondd, te hogy kapaszkodsz? Fogad mibe mélyesztheted? Minden éjjel csapda, vesztő, felhizlalja félelmedet. És éhezel! És szomjazol! Kiáltasz is megint, hiába. Tetőled nyer erőt az állat, míg átrágod magad a mába.
Mich
2020. január 29. 17:52
Fletószopó Orsolya...
tango47
2020. január 29. 16:04
Ha majd kalapcsodákra írnak ki ösztöndíjat, akkor biztos nyerő lesz ez a HP.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!