Az ingyen-élés és a parazitizmus drága

2019. december 17. 10:17

Mi ez a nagy felháborodás az új társadalombiztosítási törvény miatt?

2019. december 17. 10:17
Szabad Gondolat
Facebook

„Nem értem, hogy hirtelen mi ez a nagy felháborodás az új társadalombiztosítási törvény miatt.
Szerintem nincs abban semmi ördögtől való, hogy azon embereket akik anélkül használják ki – más adózó pénzéből – az egészségügyi szolgáltatásokat, hogy ők maguk is kivennék részüket a köz-teherviselésből egyszerűen megvonják tőlük a térítésmentes szolgáltatásokat.

Ez igazából annyit jelent, hogy a potyautasok, vagyis mások vagyonából nyerészkedő emberek szigorúan meg lesznek büntetve. Az ingyen-élés és a parazitizmus erkölcstelenség, mellesleg drága.

Egyébként az egész TB-rendszer mely az egészségügy állami monopóliumát tartja fenn az agresszív adóztatás intézménye által előbb-utóbb fenntarthatatlan lesz, nem csupán a demográfiai helyzet tekintetében – ugyanis a nyugdíjasok számának növekedésével egyre többen szorulnak majd rá az egészségügyi szolgáltatásokra – hanem abból a szempontból is hogy az infláció növekedésével a szektor fenntartása is egyre nagyobb terheket fog maga után vonni. A családtámogatási rendszer ugyanis hitelexpanzióval próbálja »segíteni« a családokat, de mivel ez pénzmennyiség növekedést okoz a bankoknak és ez szintén a pénz értékének csökkenését vonja maga után.

Ahol tehát beavatkozik a kormány az adóztatás és a monopóliumok intézményén keresztül lezüllesztett, és fenntarthatatlanná váló rendszert fog eredményezni.

Felmerül, hogy mi ilyenkor a teendő és mi a valódi probléma? Erre nagy vonalakban azt lehet válaszolni, hogy a TB-rendszer fokozatos privatizálására lenne szükség, melynek már 2008-ban kezdték lerakni az alapjait a vizitdíj és a több-biztosítós rendszer bevezetésével, de ezt egy bravúros népszavazással megvétózták az emberek 80%-a az államosítás mellett érvelt. Ennek láthatjuk ma is eredményeit az egészségügy jelenlegi állapotát tekintve. A hosszú várólisták, a munkaerőhiány és az intézmények illetve szolgáltatások romló minősége a szovjet típusú államosított egészségügy következménye.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazsu
2019. december 18. 12:15
MRI-re kellett volna mennem. Nem részletezem, a Honvéd Kórház nem adott időpontot, pedig oda tartozom. Majd félév múlva, de ha akkor sem sikerül, akkor 1 év múlva - egy akut probléma esetén. A szomszédban lakó fiúcskát, aki garantáltan nem fizetett TB-t, csak 3x vitte el a mentő droghasználat miatt, és jutott be azonnal agyvizsgálatra - mert hát esett szegény és beütötte a fejét. A kijózanítókban kezelt betegekről nem is szólva. Miért ne kellene nekik fizetni? Bár olvasom, lehet a mentességet kérvényezni.
jantar
2019. december 17. 19:56
A TB járulék hét doboz cigaretta ára. Aki lemond a cigiről,duplán jól jár.
benedek77
2019. december 17. 17:13
1. Könnyű parazitákról beszélni amikor a péló jó oldalán vagyunk. 2. Lehet tb törvény, de előtte akkor olyan hátteret kell teremteni, hogy egy munkáltatónak eszébe se jusson feketén dolgoztatni. Iszonyat sok ember kénytelen ilyen feltételekkel dolgozni. Ergo dolgozik mint állat csak ez papíron nem jelenik meg. 3. A fizetett egésszégügy elleni népszavazás volt az egyik legjobb döntés amit ez az ország meghozott. Sokkal többen, sokkal rosszabb körülmények között juthatnának egészségügyi ellátáshoz. A gazdag most is meg tudja fizetni az elit kórházat. 4. Nálam, ott kezdődik egy ország sikeressége, hogy senki nincs fedél nélkül, senki nem fagy meg télen, és mindenkit gyógyítunk. szolidaritás.
Vakfolt
2019. december 17. 16:40
"A családtámogatási rendszer ugyanis hitelexpanzióval próbálja »segíteni« a családokat, de mivel ez pénzmennyiség növekedést okoz a bankoknak és ez szintén a pénz értékének csökkenését vonja maga után." Próbáld már újra lepörgetni ezt cuncika. Hitelexpanzió?? Ez a csok volna? Olyan sokan azt nem vállalják be.. A családokat az adókedvezmény segíti, az ingyenes étkeztetés, tehát egy csomó olyan dolog, ami nem jut el a bankba, nem okoz növekedést - illetve a folyószámla vezetésen keresztül azért lerántják a sápot - inkább innen fúj a szél, hogy nem a bankokat tömik, hanem a családokat, micsoda szemétség. De ki is bújik a szög a zsákból: "a TB-rendszer fokozatos privatizálására lenne szükség, melynek már 2008-ban kezdték lerakni az alapjait a vizitdíj" Ebben az országban többé ne akarjon privatizálni senki, köszönjük a fájdalmas leckét, megjegyeztük, aki ezt a szót használja, húzzák nyársra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!