Ne zavarj, éppen lopok! – a közbeszerzési törvény módosítása

2019. november 23. 16:15

Minden EU-s és hazai támogatást ki akarnak vonni a közbeszerzés alól, hogy a támogatottak úgy költsék el a pénzt, ahogy akarják, és a nyilvánosság még véletlenül se értesülhessen erről.

2019. november 23. 16:15
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Az október 13-i önkormányzati választások után néhány napig azt találgatta mindenki, hogy vajon a kormány és a Fidesz hogyan reagál: konszolidálja a rendszert vagy még jobban bekeményít. Azt hiszem, ez mára eldőlt: az ellenzéki képviselők jogait korlátozó szájzártörvény, az önkormányzatiság tervezett kiüresítése és a bírósági rendszer átszabása mind azt jelzi, hogy Orbán Viktor csak a még keményebb szorításban hisz.

Budapest és a nagyobb városok elvesztéséből a kormányfő minden bizonnyal azt a következtetést vonta le, hogy még mindig túl széles tere van a nyilvánosságnak. Ezért aztán azt akarják elérni, hogy az emberek egyáltalán ne értesüljenek azokról a korrupciós ügyekről, amelyek joggal bosszantják őket.

Ezért – részben az én munkám megnehezítsére – született meg a T/8039-es számot viselő törvényjavaslat, a közbeszerzési szabályok módosításáról.Az egyéb, szintén felháborító törvényjavaslatok közt szinte fel sem tűnt egy közbeszerzési módosítás, ráadásul annak is egyetlen sora a lényeg: e szerint „hatályát veszti a Kbtv. 5. § (3) bekezdése”. Szerencsére vannak még, akik figyelnek, így pontosan tudjuk miről van szó:

Minden EU-s és hazai támogatást ki akarnak vonni a közbeszerzés alól, hogy a támogatott cégek vagy alapítványok úgy költsék el a pénzt, ahogy akarják, és a nyilvánosság még véletlenül se értesülhessen erről. Az már csak hab a tortán, hogy mindezt a folyamatban lévő ügyekre, vagyis a már megítélt, de még fel nem használt támogatásokra is alkalmazni lehet, meg lehet úszni a közbeszerzést. Az indoklás cinikus, adminisztrációs könnyítésre hivatozik, de mi tudjuk, valójában mi a lényeg: a közbeszerzések nyilvánosak, eddig a Közbeszerzési Értesítő kitartó tanulmányozásával fel lehetett tárni a tolvaj hálózatokat. Ez okkal zavarta a kormány korrupt vezetőit és tolvaj barátaikat, tehát a jövőben ezt jóval nehezebbé teszik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2019. november 25. 11:11
Hadházy, Tordai, Jákob, ócska ripacsok.
Vakfolt
2019. november 25. 09:13
❝részben az én munkám megnehezítsére❞ A micsodádra? Végzel te olyat? Hehe, nagyon vicces.
selsalzfar
2019. november 25. 03:29
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
olajfa1
2019. november 24. 17:37
TÉGEDET SENKI SEM ZAVAR A HAZUDOZÁSAIDBAN! (sajnos)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!