Publicisztikát a baloldalnak!

2019. szeptember 25. 22:02

TGM annyira a baloldalon van, hogy onnan még a közép is fasizmusnak látszik.

2019. szeptember 25. 22:02
Orbán János Dénes
Magyar Nemzet

„Csak aztán ott kezdődnek a bajok, amikor mindezt meg is akarja magyarázni. Azzal a TGM-i megállapítással nem foglalkozom, miszerint az orbáni politika térhódítása azért lehetséges, mert Nyugat-Európa a kontinens keleti feléhez idomulva maga is szélsőjobbra tolódik, mivel TGM annyira a baloldalon van, hogy onnan még a közép is fasizmusnak látszik. A jeles gondolkodó olyannyira balra tolódott, hogy tőle balabbra már csak a zártosztály van.

A szívmelengető olvasmány nem emiatt döccen meg. Hanem TGM kijelenti: a nyugat-euró­paiak hátat fordítanak nekünk.
Egyszerűen elegük van belőlünk és szomszédainkból. Tele a hócipőjük.

Látni sem akarnak, hallani sem akarnak mirólunk: »…] a nyugat-európaiaknak megvan a maguk baja, nincs kedvük a velük szemben nyíltan ellenséges kelet-európaiak méregdrága anyagi támogatásához és ennek ellenére folytonos ungorkodásukhoz.«

A méregdrága anyagi támogatásnál elidőznék egy kicsit. Ez az egyik kedvenc szlogenje azoknak, akik szerint nekünk kutya kötelességünk a nyelvünket a Nyugat popsijában tartani. Ugyanők nevezik persze – mikor a diskurzus másképp kívánja – Magyarországot Németország összeszerelő műhelyének. Vagy én értem rosszul, és szegény önfeláldozó németek ráfizetéssel dolgoztatnak piciny hazánkban? Vagy hollandus barátaink? Úgy hallottam, az európai közösbe bedobott minden egyes eurójukért alig az 1,8-szorosát kapják vissza.

Mennyivel jobb volt, mikor ezeket a tranzakciókat még a németalföldi Kelet-indiai Társaság intézte a gyarmatok és a rabszolgatartás idillikus évszázadaiban! Megszakad a szívem. Egyúttal be is gurultam, miként is lehetünk ennyire hálátlanok. Javasolom, hogy kérjünk tőlük kölcsön, és a kölcsönből vásároljuk meg az ő termékeiket, így kerüljük el, hogy recesszióba essen az adományozásra hangolt gazdaságuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2019. szeptember 26. 10:08
TGM olyan, mint a kör: visszaérkezett oda, ahonnan elindult. Másképpen szólva, komcsiból komcsivá.
aaabbbccc
2019. szeptember 26. 08:41
az is erdekes, hogy a Kurian dolgozo jogaszok,birok ugy itelik meg, hogy Gulyas torvenyesen jart el erre jon egy ertelmisegi, filozofus, akinek semmi koze a joghoz es kijelenti, hogy torvenytelen ez az ember mindent (is) jobban tud
zakar zoltán béla
2019. szeptember 26. 08:38
Szia Bonviván Endre!Van, kinek felér a sajátLYukig, NEKED is?!
zakar zoltán béla
2019. szeptember 26. 08:36
Van, kinek felér a sajátLYukig, NEKED is?! Bonviván Endre a neved?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!