Zöldhullám

2019. augusztus 31. 10:22

Vulgárteológiailag: a környezetvédelem keresztyén életformánk logikus imperatívusza. Világnézetileg: nemzeti érdekünk. Kádáriul: népjóléti ügy.

2019. augusztus 31. 10:22
Iván Géza
reposzt

„A letérkövezések, fakivágások, zöldmezős beruházások a barnamezősök  helyett politikai ideológiától függetlenül terhelik a közelmúltunkat. Ebben a környezetben üdítő olvasmányokkal (is) szolgál a mandiner zöld sorozata.

Mert végső soron mi, a végfelhasználók csak egy kis pötty vagyunk. A jobb és a baloldal találja már meg ezt a közös pontot, nem azért, mintha a meghatódottság hálakönnyeit kívánnánk már hullatni, hanem azért, hogy elhiggyük: még a politikának van hatása a vállalati kultúrára és nem pedig fordítva. A kálvinista mértékletesség (melyből egyébként is könnyű kibillennünk egy-egy jól időzített leárazás alkalmával) legalábbis ezt diktálná.

Vulgárteológiailag: a környezetvédelem keresztyén életformánk logikus imperatívusza. Világnézetileg: nemzeti érdekünk. Kádáriul: népjóléti ügy. Szlogenszinten: »Ha nem veszed meg, nem tudják eladni.« Választói/megbízói oldalról: »Ha megadóztatod, nem fogják megtermelni.« Vagy jön egy mindent átfogó zöldhullám, vagy mind megyünk a levesbe gyermekestül-unokástul, hazástul-bolygóstul.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IV. Fawkes
2019. szeptember 01. 08:00
Hát a kálvinista vulgárteológia sok bajt csinált már...
KannibálTatárÚr
2019. augusztus 31. 14:16
Nem a környezetvédelemmel van a baj, ami mindig is volt, hanem a zöldekkel, akik nagyszerű munka nélküli megélhetést látnak benne.A zöldeket össze kellene szedni és elkülden a zöld akciókra. Pl. egy elhagyott kőbánya zölddé tételére. Amint munkát adnának nekik, mindjárt nem lennének zöldek. A globális felmelegedésre meg mondhatni semmi hatása nincs az embernek. Ha kihalna, akkor is tovább folytatódna, míg vmi természeti erő meg nem fordítja. (Csak így zárójelben: még nem olvastam releváns okát a lehülésnek, pedig már legalább kétszer az egész Föld befagyott - hógolyó lett).
Kanóc
2019. augusztus 31. 12:22
Keresztény emberként elsősorban önmérsékletre és főleg gondolkodásra, az értelmes vitákra kellene buzdítani, nem folyton a kibaszott pánikot kelteni. https://www.youtube.com/watch?v=-jsYqjQi6Cc
krakken96
2019. augusztus 31. 11:06
Ha nem veszed meg valakinek ugyis muszaj...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!