Miről szól a Pride felvonulás?

2019. július 01. 13:17

Öt plusz egy gondolat a szombati felvonulás előtt.

2019. július 01. 13:17

„4. A Pride egy buli

Egy olyan délután ez, amikor az LMBTQ+ közösség tagjai, barátok, rokonok egy viszonylag biztonságos közegben jól érezhetik magukat, felszabadultan önmaguk lehetnek. Végigsétálhatnak kézenfogva a városon, vagy akár táncolhatnak a feldíszített kamionokról szóló zenékre. Rengeteg különböző ember, különböző stílus jelenik meg ilyenkor. És igen, vannak, akik túlzásba esnek – mint ahogy minden buliban, tüntetésen, bármilyen tömegrendezvényen találhatunk ilyen embereket. Ezek alapján gusztustalannak bélyegezni a többi felvonulót, és azt mondani, hogy céljuk ettől kevésbé érdemes támogatásra, egy nagyon igazságtalan és téves út.

5. A Pride egy ünnep

Ünnepe a világunk sokszínűségének és az elfogadásnak, ünnepe a bátorságnak és az őszinte életnek. Ünnepe a szerelemnek, bármilyen neműek között jön is létre. Ünnepe az önkifejezésnek, az egyediségnek, de a közösségnek, összetartásnak is. Az elmúlt években a felvonulás már itthon is a Pride-hónap megkoronázásaként van jelen: méltó lezárása annak a pár hétnek, amikor kivételesen az LMBTQ+ közösség tagjai is számos nekik szóló kulturális, ismeretterjesztő, közösségi és önismereti program közül válogathatnak. 

Az elmúlt években az eddig elért eredmények leépülőben vannak. Egyre több az uszító, gyűlöletkeltő megnyilvánulás a politikusok részéről, miután a közbeszéd színvonala általában véve is hihetetlen gyorsasággal romlik. A Pride-hónap alatt a közösséget ért támadások bizonyítják, hogy nem maradhatunk csendben: fel kell lépnünk a kirekesztés és a félelemre építő politika ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2006erlelo
2019. július 03. 14:11
Az evolúció selejtjeinek, genetikai hibáknak, beteg, deviáns embereknek erőszakos nyomulása.Hogy az ő jogaik, meg a többi zagyvaság.Ugyanolyan jogokkal rendelkeznek, mint a normális identitású emberek.Kéretik tudomásul venni, hogy semmilyen deviancia nem alapíthat többletjogokat.És,, kicsit vissza a hangerőből.Addig lenne érdemes, amíg ezt önszántukból megtehetik.
Sipi2
2019. július 02. 08:37
Érdekes, egy Ismerős arcok koncerten nem szoktak "túlzásokba esni" az emberek.
Harangláb
2019. július 02. 06:58
Miről szól a pride?! ...Csak nem a hozzátok hasonló köcsögökről???
Akitlosz
2019. július 02. 03:13
"Miről szól a Pride felvonulás?" Arról, hogy a Mandinernek legyen mivel bosszantania az olvasóit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!