A gabonalobbi univerzális erkölcse

2019. július 23. 19:15

Egyszerűen nincs tömeges igény a melegek részéről a házasodásra vagy örökbefogadásra.

2019. július 23. 19:15
Megadja Gábor
Megadja Gábor
888

„Ahogyan azt Szentesi Zöldi László is megírta, igazán tanulságos interjú jelent meg a gabonalobbi egyik jeles képviselőjével. (Igen, gabonalobbi, bár tudjuk, hogy hiába próbáljuk meg kijátszani Cukorhegyi variációkövető algoritmusát.)

Először is tisztázzuk az alapkérdést: a házasság intézmény, nem pedig jog. Nem létezik a »házasodáshoz való univerzális alapjog«, bár tény, hogy a gabonalobbi ezt szeretné elérni. Ám ha univerzális az alapjog, az nem korlátozódik két felnőtt személyre, akármilyen neműek is, ugye, az univerzalizmus nem ismer ilyen határokat. Sebaj.

Jó, ha megjegyezzük, hogy itt szigorúan egy politikai lobbiról van szó. Egyszerűen nincs tömeges igény a melegek részéről a házasodásra vagy örökbefogadásra, ahogy még a bejegyzett élettársi kapcsolat meglévő lehetőségével is igen kevesen élnek közülük. Ez nem a buzik ügye, csak a lobbi ügye. Ügy márpedig kell, hogy a politikai mozgalom igazolja legitimitását.

Azon pedig szükségtelen meglepődnünk, hogy a gabonalobbi szóvivője felmondja az összes létező felvilágosult, liberális mítoszt, például a szabadon megerőszakolt nőkről. Kérem, ez itt nem Teherán. Az igazság az, hogy a nőket a kereszténység szabadította föl, nem pedig a felvilágosult liberalizmus. Az, hogy a nőnek szabad akaratából kell beleegyeznie, nem liberális találmány (ahogy számos más, sajátjuknak mondott vívmány sem, de ez messzire vezetne).

Azon sem érdemes fennakadni, hogy mi a libsi érvelés jellemző iránya: párás szemű dicséret jár a haladó mérföldkőként emlegetett válás intézményének, hiszen mennyi rossz házasság van. Arra a libsi már nem fordít figyelmet, hogy mi van a válás után, mennyi kárt okoz az az érintett feleknek, nem is beszélve a gyerekekről, mert a libsi hitvallása az önzőség, és képtelen felfogni a közösség, lemondás és önfeláldozás képzeteit. A házasság és a család nem táncikálás egy kamionon, hanem mindennapos küzdelem, erőfeszítés, a saját egónk háttérbe szorítása. Ezek mind olyanok, amikre a libsi képtelen. A jelszó az önmegvalósítás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2019. július 24. 14:12
Csak egy politikai akciócsoport.
kaltran
2019. július 24. 07:16
Kérem a nemGoogle típusú keresők adatait. Egyre nagyobb szükség lesz rá! A példaként felhozott eset, elképesztő: Két leszbikus nő(?) szándékosan(!) nekihajtott egy sziklának vagy 100-al, a kocsiban lévő hat örökbefogadott gyerekükkel(!) együtt. A róluk közölt kép is horror, állnak fülig érő szájjal mosolyogva, hajukban színes szalagok és virág (tiszta hippi módi, ezt kaptuk tőlük) nagy táblákat tartva maguk előtt, miszerint a szerelem mindig csodálatos. A Pride vezérkamionjának tetejére való plakát az egész sztori! Horror!
Szabó A. Imre
2019. július 24. 06:45
A buziknak nem házasság való, hanem börtöncella vagy gumiszoba.
balbako_
2019. július 24. 04:41
A házasság már definícióban is két ember nő és férfi egyszeri aktussal nyilvánosan felvállalt és közös akarattal összekötött szövetsége. Ennek vannak jogi vonzatai is, vagyonmegosztás, utódgondozás, örökség. Emellett léteznek más együttélési formák is, amik a buziknak is biztosítanak. Most az erőszakos buzilobbi ide akar betörni teljesen érthetetlen okokból. Az nem joghátrány, ha valaki önként nem kíván élni a feltételekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!