Az előválasztás elveszett, Gyurcsány Ferenc pártja bedarálta

2019. június 03. 13:51

A szoci világ szeretné már holnap pajzsra emelni Karácsony Gergelyt – bárhogyan és azonnal.

2019. június 03. 13:51
Zaránd Péter
Azonnali

„Az utolsó ellenzéki tárgyalás során a DK új feltételt gördített az online előválasztás útjába: kettéválasztanák az online regisztráció és a szavazás időszakát. Míg a személyes szavazás esetében az előválasztás folyamán végig lehetne regisztrálni és szavazni is, addig az online esetében külön-külön időszakokban lehet csak regisztrálni és szavazni, így az előválasztás utolsó hetében már nem regisztrálhatna online senki. Ennek semmilyen ésszerű technikai magyarázata sincs, teljesen nyilvánvaló, hogy néhány nappal az előválasztás megindítása előtt Gyurcsány Ferencék el akarják lehetetleníteni azt, hogy a választók nagy számban vegyenek részt az előválasztáson online.

Ha ez nem lett volna elég, akkor 3 nappal az előválasztást megelőzően azzal is sikerült megtorpedózni az online módszer elindítását, hogy az egész rendszer működését tegyük függővé a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetőjének állásfoglalásától. Ezen a ponton éreztük azt pénteken, hogy ennek az egésznek már tényleg semmi értelme azon túl, hogy a szoci világ szeretné már holnap pajzsra emelni Karácsony Gergelyt – bárhogyan és azonnal.

A legutolsó tárgyaláson – a Momentum kérésére – a Civil Választási Bizottság úgy döntött, hogy két nappal később kezdődik, és ezzel szűkül az ajánlásgyűjtés időszaka, miközben még arról nem sikerült megállapodni, hogy az előválasztás június 26-ig, vagy 30-ig tartson. A mi eredeti álláspontunk egy legalább hathetes folyamatot tartalmazott, ehhez képest ma ott tartunk, hogy a DK és az MSZP három hét alatt lezavarná az egészet. 

Összességében kijelenthető, hogy sem politikai részletekről, sem technikai lebonyolításról, sem az előválasztás folyamatáról sem született megállapodás a mai napig. Ez a folyamat pedig ebben a formában teljességgel komolyanvehetetlen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2019. június 04. 05:14
Előnyálelválasztás. Aprófalvi Sobrevné Gyurcsány Francista lenyelte egyben viszkivel, szódával, jéggel. És lőn délben, délután és este, s harmadnapra lerombolta, szétlopta mindazt, amit Tarlós vezetésével felépítettek. Karácsony az összes beruházást lerombolná (ő ígérte, nem én mondom). Mecsetet építtetett. Rothad a valaha közép-és nagypolgári negyed, Zugló. Elszlömösödött külső proli zóna. Egy félanalfabéta, buta, műveletlen ripacs, akinek fogalma nincs, hogy merre van Észak és Dél. Bizonyára mindig, bármerre is fordul, előtte. Nulla diplomáciai érzék, 2 méter magas tahóság a köbön.
Gregorius
2019. június 03. 21:37
Nem kellett ehhez GyF, elintézték maguk is. Elég, ha ránézünk az LMP és a Jobbik fővárosi eredményeire. ( Arról nem is beszéltem, hogy Tarlós és Puzsér -ha befutott volna- között ég és föld a difi.)
Akitlosz
2019. június 03. 21:12
Már régen ideje lenne, hogy tisztuljon a pálya a vörös térfélen. Rengeteg a párt, amelyek egy részének semmiféle társadalmi támogatottsága sincsen. A DK már nincsen rászorulva "összefogásra", már akkor is meg tudja szerezni a vörös szavazótábort, ha nem kínál semmit más pártok politikusainak. Korábban a DK bevitte a hátán Fodor Gábort a parlamentbe. Mit nyert vele? Csak veszített, mert így eggyel kevesebb saját képviselője lett. De legalább tanultak a saját hibájukból. Az MSZP viszont erre képtelen, és az állampárti múltja miatt betegesen irtózik attól, hogy egyedül politizáljon, ezért még haszontalan piócapártokkal is összefog.
IV. Fawkes
2019. június 03. 20:42
Hát... Sokan szóltunk jóelőre, hogy ez lesz :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!