Miért nem hiteles egy abortuszpárti „társadalomjobbító”?

2019. május 21. 12:58

A magukat progresszívnek valló, liberális szabadságjogokért küzdő abortuszpártiak hitelességi válsága egyre nő.

2019. május 21. 12:58
Kölnei Lívia
Képmás

Az emberiség egyre nagyobb hányada fér hozzá információkhoz, és számukra egyre világosabb, mekkora hitelességi deficittel rendelkeznek azok az abortuszpárti aktivisták, akik a liberális szabadságjogok harcosainak, a hátrányos helyzetű közösségek védelmezőinek vallják magukat.

- NEM HITELES, aki az emberré válás időpontját és kritériumait emberi szempontok (és érdekek) szerint ide-oda tologatja, holott a fogantatás egyetlen fix pontján kívül nincs más pont a fejlődés folyamatában, amikor kijelenthetnénk, hogy valaki „most lett ember”. Ráadásul ez jogi és erkölcsi precedenst is teremt az ember-definíció önkényes megállapításához, akár a születésen túl is.
- NEM HITELES az a migránsokat, hajléktalanokat, bántalmazott nőket és gyerekeket támogató európai vagy amerikai aktivista, aki a gondoskodásban személyesen őrá szoruló legvédtelenebb embert elveti magától, vagy ennek a lehetőségét fenntartja maga és mások számára.
- NEM HITELES az az Afrika-barát lobbista, aki az abortusz liberalizálásával és gumióvszerek ingyenes osztogatásával akar segíteni a harmadik világ sokféle problémáján. Ezzel ugyanis – a kutak ásása, a csatornázás és az élhetőbb környezet megteremtése helyett – azt mondja az ott lakók szemébe: túl sokan vagytok, ha te és a többiek nem lennétek, sokkal könnyebb lenne itt az élet.
- NEM HITELES az a választáspárti aktivista, aki elítéli a kínai népességszabályozó diktatúrát, és azt gondolja, pusztán attól, hogy ő szabadon választhatóvá tenné az abortuszt, nem pedig kötelezővé, nagyobb demokrata, és nem ugyanúgy emberéletek kioltását támogatja.
- NEM HITELES az LMBTQ-aktivista, aki síkra száll a többségitől eltérő nemi identitású vagy szexuális orientációjú emberek egyenlő jogaiért, miközben elfogadja a legkiszolgáltatottabb életállapotú embercsoport jogsérelmét, veszélyeztetettségét.
- NEM HITELES az, aki irtózik a fasizmustól, eugenikától, embercsoportokat alantasabbnak bélyegző ideológiáktól, miközben választáspárti aktivistaként megengedhetőnek tartja a genetikai szelekciót, a magzatok megölését betegség vagy fogyatékosság miatt.
- NEM HITELES az, aki kampányol a halálbüntetés eltörléséért, miközben elfogadhatónak tartja a magzatok megölését nehéz emberi helyzetek megoldásaként.
- NEM HITELES az, aki élharcosa a szabad információhoz jutásnak, ám lenézi azokat a hormonmentes családtervezési módszereket, amelyek a női ciklus behatóbb megismerését igénylik; és ellenzi, hogy az abortuszra jelentkezők felvilágosítást kaphassanak arról, mi is történik a méhükben. Ők azok, akik tiltakoznak az ellen is, hogy az abortuszra készülőkkel meghallgattassák a magzatuk szívhangját.

A magukat progresszívnek valló, liberális szabadságjogokért küzdő abortuszpártiak hitelességi válsága egyre nő.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. május 22. 07:40
"Akiket nem tudunk ellatni." EZ TÉVEDÉS! Ill. úgy igaz, hogy "librálkapitalista Világban" valóban "nem tudják ellátni" azok, akik "azt"--ezt(!)-- a Világot "csinálják". MÁRMINT az "URALKODÓ POZITÚRÁKBÓL TRÓNOKON, TŐZSDÉKEN, IGAZGATÓTANÁCSI BÁRSONYSZÉKEKBŐL" pénzvilági vezető helyekről ésatöbbi ésatöbbi. Szóval: ŐK VALÓBAN NEM TUDJÁK ELLÁTNI, DE TIZSZER ENNYI EMBER IS(!!!!)--MONDOM LASSAN HOGY MINDENKI MEGÉRTSE: TIZSZER ENNYI IS--ELLÁTHATÓ MÉG EGYÉBIRÁNT, MINT AMENNYI JELENLEG ÉL A FÖLDÖN. Persze NEM IGY, ahogyan ma a "világ" él--no ez igaz.
syphax
2019. május 22. 06:40
"A magukat progresszívnek valló, liberális szabadságjogokért küzdő abortuszpártiak hitelességi válsága egyre nő." FÉLREÉRTÉSEK ELKERÜLÉSE VÉGETT KIHANGHSÚLYOZANDÓ! Nem(!!!!) a hitelességük, hanem a VÁLSÁGUK NŐ(!!!!)--A HITELESSÉGÜK EGYÉBKÉNT IS SÚLYOS VÁLSÁGA(!)-- AZ ABORTUSZPÁRTIAKNAK, DE AZ NAGYON!
gacsat
2019. május 21. 21:40
Én praktikusabban állnék hozzá. A fehéreknek pl megtiltanám.
Akitlosz
2019. május 21. 17:46
"- NEM HITELES az, aki irtózik a fasizmustól, eugenikától, embercsoportokat alantasabbnak bélyegző ideológiáktól, miközben választáspárti aktivistaként megengedhetőnek tartja a genetikai szelekciót, a magzatok megölését betegség vagy fogyatékosság miatt." Nem betegség vagy fogyatékosság, hanem erőszakosság, agresszió miatt. Ön- és közveszélyes, aki államilag erőltetetten akarja szaporítani az erőszakos bűnözők génjeit. Ráadásul genetikai szelekciót csinál az ember már vagy tízezer éve. Különben nem ilyen lenne a kukorica. A legnagyobb és legjobb esély egy jobb világhoz az, ha javulnak az emberek génjei. És maguktól nem igazán fognak vagy csak sok sok ezer év alatt és akkor is csak részben. Egy nagy halom betegséget meg lehetne szüntetni, míg máshogyan nem. Az élethosszig tartó kezelgetésektől senki sem gyógyul meg, ellenben rendkívül jó üzlet valakiknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!