A történelem nincs befejezve

2019. május 06. 19:00

A néphangulat uralkodni fog, de ezt egy nagyon finom, mélyenszántó történésznek kell megírni, mert ezt nehéz megfogni.

2019. május 06. 19:00
John Lukacs
Mandiner

„A történelem nincs befejezve, soha nem tudjuk, milyen újdonság kerül elő a múltból. A történelem egy gondolatforma. És most említettem ebéd közben, hogy a néphangulat uralkodni fog, de ezt egy nagyon finom, mélyenszántó történésznek kell megírni, mert ezt nehéz megfogni.”

Részlet Szilvay Gergely 2017-es portrébeszélgetéséből a most elhunyt John Lukaccsal: Vendégségben a remeténél.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sörgyári megálló
2019. május 07. 17:57
Az amerikai borkultúra megteremtése Haraszthy Ágoston nevéhez kötődik.
toef36
2019. május 07. 17:29
"A történelem nincs befejezve..." Minden tiszteletem John Lukacsé. Valóban nincs vége a történelemnek, hiszen az emberiség örök vágya - a testvériség, egyenlőség - szabadság rendkívül távol esik napjainktól... Sőt, a modern kapitalizmus csak fokozta az egyetemes kizsákmányolást, a globális kapitalizmus törekvései pedig teljesen GÚZSBA KÖTIK A VILÁGOT. Azt remélhetjük, hogy a jelenlegi kapitalista hajszát meghaladja a jövő társadalmak történelmi fejődése és feloldja az EGYENLŐTELEN FEJLŐDÉS mérhetetlen ELLENTMONDÁSAIT.
gacsat
2019. május 07. 15:03
Lássuk a mélyenszántó néphangulatot. Európában vagy húsz éve csökken a multikulti házasságok aránya. Főleg a svédeknél.
OberEnnsinnen
2019. május 06. 20:52
Ilyen zsidó származású emberből kellene sok-sok, ha jól emlékszem a szocializációs fejlődésére... Nagyszerű ember volt, Isten nyugosztalja. A Jóistentől szép kort kapott és Ő ezt a Jóistennek igyekezett meghálálni, becsülettel. Az én gondolatraktáramban Lukács a Szentgyörgyikkel, Tellerekkel, Bartókkal estébé, egyszóval a magyar "reneszánsz" emberekkel van egy sorban. Akik a világ lezüllésével fordított arányban veszítették el létezésüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!