Üres kampány

2019. május 04. 17:14

Az EP-választásokra jóformán csak az RMDSZ igyekszik programot és cselekvési tervet felmutatva részvételre buzdítani saját szavazótáborát, a román pártok jelöltjei egyetlen épkézláb ötlettel sem rukkoltak elő.

2019. május 04. 17:14
Demeter J. Ildikó
Háromszék

„Három hét múlva európai parlamenti választások lesznek, Romániában ráadásul népszavazás is, és bár a kampány hivatalosan is elkezdődött, tisztességes ajánlatoknak és alapos tájékoztatásnak egyelőre híján van a lakosság, csak a megszokott politikai csatározás véget nem érő sorozatát látjuk.

Az EP-választásokra jóformán csak az RMDSZ igyekszik programot és cselekvési tervet felmutatva részvételre buzdítani saját szavazótáborát, a román pártok jelöltjei egyetlen épkézláb ötlettel sem rukkoltak elő, megerősítve azt a vélekedést, hogy úgyis csak a kevés munkával járó magas jövedelmekért küzdenek, nem az ország javáért. Ludovic Orban és nacionalistává züllött liberális pártja máris győzelmét ünnepli, pedig még csak egyes közvélemény-kutatásokban előzi meg az uralkodó szociáldemokratákat, akiknek elnöke, Liviu Dragnea válaszul tízmilliárd eurós befektetési keretet ígért az önkormányzatoknak és az egyetemeknek fejlesztésre. Erre valóban szükség van – csakhogy a politikusok magánvagyonán kívül vajmi kevés fejlődést tapasztaltunk mindeddig, és nehéz elhinni, hogy most fognak hirtelen megváltozni a dolgok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
navis praetoria
2019. május 05. 21:39
Nehéz eldönteni, mi a szörnyűbb: a szőröstalpúak, vagy az itteni ellenzék.
balbako_
2019. május 05. 19:43
Minél több RMDSZ szavazót! Hajrá magyarok!
3M..
2019. május 04. 20:36
Írjanak csak annyit, hogy autonómia. Ebből élnek már vagy 30 éve. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!