A bulvár nem az én világom

2019. április 07. 11:19

De az is pikáns, hogy a magyar nézők rajonganak a hazánkat meghódító Szulejmánért. Hát nem lehetne egy sorozatot építeni egy magyar történelmi figura köré? Cseri Péter interjúja Borbás Máriával.

2019. április 07. 11:19
Borbás Mária
168 Óra

„Akkor nem is szerepel a terveid között, hogy átigazolj egy kereskedelmi tévéhez?

Több szempontból sem. Az egyik, hogy akkor nagyon nehéz lenne elhárítanom a celebműsorokban való részvételt. Ennél sokkal fontosabb, hogy a hazai kereskedelmi televíziózás szerintem rossz irányba halad. Ha megnézzük a külföldi csatornák vagy a netes szolgáltatók kínálatát, azt látjuk, hogy világban manapság olyan filmek és sorozatok sikeresek, mint például a Teljesen idegenek, a Gomorra, a Képmás vagy a Briliáns barátnőm, amelyek valós társadalmi problémákat feszegetnek, mégis komoly nézettséget érnek el. Ehhez képest a hazai gyártású sorozatok arra futnak ki, hogy nevetségessé tegyék az egyszerű embereket vagy a falusiakat. De az is pikáns, hogy a magyar nézők rajonganak a hazánkat meghódító Szulejmánért. Hát nem lehetne egy sorozatot építeni egy magyar történelmi figura köré?

(...)

Soha nem szerepeltél a politika első vonalában, viszont a szimpátiádat sem rejtetted véka alá. Egyértelmű kiállás volt, hogy 2002-ben az induló Hír TV egyik arca lettél, de az is, hogy 2011 óta beszállítasz a közmédiának. Mennyire foglalkoztat a napi politika?

Mindig is konzervatív értékvilágú, de progresszív gondolkodású embernek tartottam magam. A közéletben is kizárólag az értékek érdekelnek, az érdekek mentén zajló pártpolitika egyáltalán nem.

A barátaiddal sem politizálsz?

Sikítva menekülök, ha a társaságomban valaki elkezd politikáról beszélgetni. Jó, ez így túlzás, de tényleg szólok ilyenkor, hogy ha még egyszer valaki politizálni kezd, akkor hazamegyek. Nonszensznek tartom, hogy két jó fej ember össze tud veszni egy politikuson vagy egy politikai eseményen. A barátaimat nem pártszimpátia alapján válogatom, a környezetemben élők a legkülönbözőbb helyekre húzzák be az ikszet, és én nem vagyok hajlandó ez alapján megítélni őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. április 08. 16:16
A Szulejmán tényleg agyrém Magyarországon! Felháborító!
belak
2019. április 08. 10:10
"Hát nem lehetne egy sorozatot építeni egy magyar történelmi figura köré?" Marcsi, tíz éve ti vagytok kormányon...
Ezért regisztráltam
2019. április 08. 00:51
A falra mászok Marcsitól, de ha nektek ennyire bejön, meg sem próbálom elmondani, hogy miért... :-)
Takita
2019. április 08. 00:01
Nem az emberek a hibásak ,mert megnézték a Szulejmán sorozatot. Ezt a filmet nem illet, volna Magyarországon műsorra tűzni. A Szulejmán sajnos nemzetközi karriert futott be. Közben vastagon meghamisította a török történelmet is. A magyarokat meg alaposan lejáratja. (Pl.. az ifjú Lajos királyunkból egy pöfeteg pojácát csinált.) Egy rétestésztaszerű, a sikerre játszó bulvár valami, tele műtermi felvételekkel, piti marhaságokkal, viszont kiváló színészekkel, és érdekesen feltárt nemzetközi összefüggésekkel. Csuda nagy bűvészkedés volt pl., hogy mikor a Hürremet alakító színésznő, egyszerűen otthagyta a forgatást, hogyan illesztettek be egy csúnya hegysorú banyát Szulejmán feleségének.(A sorozatban meghalt. A valóságban túlélte Szulejmánt és de. facto uralkodott az iszlám államban. Ennyit a hitelességről.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!