Lesz még magyar nyár

2018. december 02. 17:10

Odaát december 1-je, a nagy egyesülés napja örömünnep – nekünk szomorú mementó. De emlékezzünk mi is!

2018. december 02. 17:10
Pilhál György
Magyar Idők

„Odaát december 1-je, a nagy egyesülés napja örömünnep – nekünk szomorú mementó. De emlékezzünk mi is! Kapjon helyet a mi történelmi emlékezetünkben is ez a keserű dátum! Ahogyan a muhi pusztát, Mohácsot vagy Világost, ezt a napot se felejtsük el!

Gyermekkoromban – még az átkosban – volt odahaza egy régi, kifakult falvédőnk, ami csak ünnepnapokon, szűk családi körben került az asztal fölé: »Turulmadár, szállj! Sehol meg ne állj! Vidd el a mi üzenetünk: lesz még magyar nyár« Nem nagyon értettem a szöveget, de azt észrevettem, hogy édesapám sokszor rajta felejti a szemét.

Legyen igaza Wass Albertnek: »De ki minket egyszer mégis hazavezet, / áldd meg, Isten, azt a csodatévő kezet!«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2018. december 03. 14:32
Levest főz, vagy barbecue pecsenyét süt, netán trófeát gyűjt, az ő dolga. A vadászatot (legyen sport, hobbi vagy életforma) gyilkosságnak nevezni viszont elmebeteg dolog. Majd ha emberekre vadászik, mint Gyurcsány pribékjei 2006-ban, vagy Sorosék zsoldosai a Majdanon, akkor szólj!
Ellensúly
2018. december 03. 13:28
Remek írás, kár, hogy a szerző nem írhat arról, milyen dolog az, hogy a Fidesz és a DK karöltve leszavazta a Trianon-emlékévet. „Ahogyan a muhi pusztát, Mohácsot vagy Világost, ezt a napot se felejtsük el!” – írja Pilhál. Mennyivel normálisabb hozzáállás ez, mint a 888 újságírójává süllyedt Szentesi Zöldi Lászlóé, aki azt írta, hogy engedjük el Trianont!
Akitlosz
2018. december 02. 20:19
"Kapjon helyet a mi történelmi emlékezetünkben is ez a keserű dátum! " NE KAPJON! Takarodjon Romániába, aki ezt akarja ünnepelni sőt ünnepeltetni a magyarokkal Magyarországon!
Akitlosz
2018. december 02. 20:18
"Odaát december 1-je, a nagy egyesülés napja örömünnep – nekünk szomorú mementó. De emlékezzünk mi is! " De miért? Minek? Pár éve semmi sem volt ez az ünnep Magyarországon, most meg ha a csapból még nem is, de a Mandinerből is ez folyik. Mi közünk Románia ünnepéhez? Az osztrákok talán tudják, hogy március 15-e milyen ünnep? Segítek: nem tudják. Meglehetősen ellenszenves ennek a romániai ünnepnek a magyarországi erőltetése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!