Blöffuniverzum

2018. december 04. 07:39

Komoly veszélyben forog az élete a Soros-egyetem oktatójának, Pető Andreának az illiberális Fidesz–KDNP-kormány miatt.

2018. december 04. 07:39
Korompay Csilla
Magyar Hírlap

„Komoly veszélyben forog az élete a Soros-egyetem oktatójának, Pető Andreának az illiberális Fidesz–KDNP-kormány miatt, hamarosan sorstársaival együtt választ kell adnia a kérdésre: vajon meghalnának-e a tudomány szabadságáért – erről írt néhány napja drámai eszmefuttatást az említett professzor asszony, illetve -hölgy, vagyis elnézést, nem tudjuk a pontos megjelölését, hiszen ő is azok között van, akik szerint nagyon sokféle szexuális identitás létezik, és mindenki szabadon választhat ezek közül, akár naponta más-mást. 

Amint azt már megírtuk, ő volt az, aki a Gyurcsány-kormány idején tankönyvet írhatott középiskolásoknak, a polgári kormány óta azonban visszaszorult tevékenysége a CEU falai közé, emellett néhány tucatnyi internetes követőjét örvendeztetheti meg rendszeresen esszéivel. Nekik számolt be tehát most arról a még tavaly márciusban történt esetről, amikor a kutatók számára létrehozott belső internetes felületen névtelen fenyegetőlevelet kapott. A rendőrséghez fordult, amely megállapította, hogy egy ördögűzésről szóló dalszövegről van szó, ezzel a nyomozást lezárták.

Andrea Peto a rendőrség és az ügyészség eljárásával elégedetlenül »demokratikus önkényuralmat«, »maffiaállamot« emleget. Egyébként szerinte „az illiberális állam olyan, mint a fára telepedett tapló, amely a társadalom éltető nedvein él, de semmi újat nem hoz létre, csak további parazitákat termel«. Legutóbbi, a CEU angol nyelvű képzéseinek kitelepítéséről szóló írásában – amelyben maga is elismeri, hogy szimbolikus lépésről van szó, tehát gyakorlatilag blöff »elköltözésről« beszélni – a Magyar Katolikus Egyházat vonja kérdőre, miért nem áll ki az egyetem mellett. »Keresztényként nem az ország lelkiismerete kellene, hogy legyünk? Hol voltak a magyar katolikusok tömegei a CEU-s tüntetésekkor? Egy részük kint volt, de nem volt kint mindenki, és ez keresztényként súlyos mulasztás. Különösen nagy a mulasztása a keresztény értelmiségnek« – írja Pető. Súlyos szavak. És súlyos blöff.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. december 04. 21:43
Amikor már nincs mit kitalálni, akkor még egy prof/?/ asszony is kimutatja igazi lelkivilágát VÉGTELENÜL OSTOBA LESZ!! Petőre ez hatványozottan igaz? Valszeg az ostobaság professzora a CEU-n!!
zseboszkiraly
2018. december 04. 21:27
A globális fing agyafúrt mendzselése ugyan mennyivel értékesebb egy tubus cipőkrémnél ? Annyira mint Lenin "Materializmus és empiriokriticizmus "c. plagizálása Ernst Mach munkásságától. De te nem tűnsz fizikusnak antiintelelktusod kapcsán, sem Mach tanítványának... Neked ott marad Lenin....
írmag
2018. december 04. 15:08
Nagyon épületes és átlátszó, amikor a Mengyelejev által rendszerbe foglalt materialista elemek (általuk különlegesnek filozófált anyagok) a kereszténységet és a magyarságot vádolják súlyos mulasztással.
Esvány
2018. december 04. 12:29
"Hol voltak a magyar katolikusok tömegei a CEU-s tüntetésekkor?" Miért is kellett volna tüntetnünk? Netán azért, hogy a CEU tegyen már erőfeszítéseket a törvény betartásáért? De hiszen ezt nem lehet erőltetni! Ha a CEU nem akar megfelelni a törvényi feltételeknek, az szíve joga. Csak akkor ne ajvékoljon meg ne sivalkodjon, ha nem kap működési engedélyt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!