Óriási sikert aratott a spanyol bevándorlásellenes párt Andalúziában

2018. december 03. 12:38

Jobboldali, bevándorlásellenes erők térnyerése mutatkozott meg tegnap este Andalúziában.

2018. december 03. 12:38
Kiss Adorján
Figyelő

„Pár éve még alig mérték őket, mára tényezővé vált a VOX nevű párt Spanyolország egyik legnépesebb régiójában, Andalúziában. A szavazatok tizenegy százalékát besöprő migrációellenes erőt rögtön szélsőjobboldalinak bélyegzik ellenfelei.

Tegnap este helyközi választást tartottak Andalúziában, Spanyolország déli régiójában, ott, ahol az ország lakosságának közel egyötöde lakik. Az exit poll szerint a VOX 12 helyet szerzett az andalúz törvényhozásbanm ami azért is érdekes, mert az erősen baloldali országrészben régóta a szocialista párt számított meghatározó erőnek - számol be az eseményekről a Breitbart konzervatív portál. 

A regionális választás egyfajta indikátor lehet az országot nézve, ami nem jó hír a szocialistáknak, ugyanis a jobboldali, bevándorlásellenes erők térnyerése mutatkozott meg tegnap este Andalúziában.

Az ország miniszterelnökét is adó szocialista párt 33 széket nyert, a szélsőbaloldalinak tartott Podemos tizenhetet, a jobboldalinak mondott Ciudadanos huszonegyet, míg a konzervatív People’s Party huszonhat mandátumot szerzett.

A számok alapján kijelenthető: a baloldaliak elvesztették a többséget Andalúziában, a jobboldali erők ugyanis többségbe kerültek. Európai elemzők rámutattak: a PSOE (a spanyol szocialista párt) gyenge eredménye a regionális választáson az összes baloldali és szociáldemokrata párt csökkendő tendenciáját mutatja a kontinensen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Edvind Johnsson3.0
2018. december 03. 19:30
Ennyi. A németeknél is megállt a hazafias párt 11 %-on.
DFK
2018. december 03. 16:53
És a spanyol baloldal is vadul fasisztákolásba kezdett. A szélsőbalos Podemos az utcára hívja az embereit, mert nem viselik el a VOX eredményét.
DFK
2018. december 03. 16:20
Aki tud spanyolul, annak ez az elemzés sokaT MOND: https://elpais.com/politica/2018/12/03/actualidad/1543829876_200181.html Ahol sok a migráns, ott sok szavazatot kapott a VOX.
Biivisz
2018. december 03. 15:47
Hiába! Lassan a legagymosottabbak is rájönnek: Orbán, vagy turbán !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!