Colectiv, a megalázás krónikája

2018. október 30. 20:50

Legalább ennyire vérlázító, hogy a szabályok szigorítása ellenére még mindig igen kevés előrelépés tapasztalható a szórakozóhelyek tűzbiztonságának javulásában.

2018. október 30. 20:50
Nagy D. István
Háromszék

„Kereken három éve lobbantak fel a lángok a bukaresti Colectiv Klubban, az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb következményekkel járó tragédiáját okozva. A tűzvész 64 fiatal életnek vetett véget, nem egy esetben kínszenvedések közepette, és további 148-an súlyosan sérültek.

Ha mindez a teher nem lenne elégséges a túlélők, valamint az áldozatok hozzátartozóinak, barátainak, ismerőseinek, az elmúlt három év újabb és újabb megalázó helyzetet hozott, mások mellett a tragédia felelősei ellen indított bírósági eljárás tekintetében. A másfél éve indított per – amelyben a klub tulajdonosai mellett Cristian Popescu Piedone, a főváros negyedik kerületének polgármestere, a hivatal négy alkalmazottja, valamint a hatóság több képviselője is vádlottként szerepel – nemrégiben éppen elakadt, mivel a bíró nyugdíjba ment. S noha az új bíró igen hatékonynak igyekezett mutatkozni az első tárgyaláson, az áldozatokat és családtagjaikat tömörítő egyesület vezetői attól félnek, ez a lelkesedés csak az évfordulónak szól, és újabb hosszú hónapok telnek majd eredmény nélkül.

Legalább ennyire vérlázító, hogy a szabályok szigorítása ellenére még mindig igen kevés előrelépés tapasztalható a szórakozóhelyek tűzbiztonságának javulásában. A hatóságok és egyes tulajdonosok, működtetők még mindig egymásra mutogatnak, bírságok repkednek, de nem sok haszonnal. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2018. október 31. 08:13
"Cristian Popescu Piedone, a főváros negyedik kerületének polgármestere" Hát igen, a román névadási szokások legendásak. Régebben antik római neveket vettek fel, hátha valaki elhiszi, hogy van bármi közök a rómaiakhoz. Most pedig Tarzan, Winettou, Bred Pit, Brusli, Vandam, Piedone, Clifriceard, Janmare, és akadnak kalandfilmek hőseinek nevét viselők is, így például Tamango, Cartuche, Fanfanlatulip stb. http://www.maszol.ro/index.php/hatter/58161-romania-a-furcsa-keresztnevek-orszaga
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!