10 tévhit a pornóról – amivel eddig nem mertél szembenézni

2018. október 04. 13:24

A felszólítás a pornó elkerülésére olyan hatásfokú, mintha szmog idején azt tanácsolnánk az embereknek, ne szívjanak szennyezett levegőt.

2018. október 04. 13:24
Kölnei Lívia
Képmás

„2. »Aki nem szereti a pornót, az ne nézze! Senki sincs arra kötelezve, hogy pornót nézzen.« Tévedsz.

A pornó nem a hard pornnal, azaz kemény pornóval kezdődik. Ma már a játékfilmek nagy százalékában van olyan szeretkezésjelenet, amely a „lágy pornó” kategóriájába tartozik, ugyanígy jelen van a túlfűtött erotika a videoklipekben, amely fogékonnyá teszi a fantáziát és ébresztgeti az ösztönvilágot a „többre”. Két kattintással elérhetők a neten a legdurvább erőszakpornó-felvételek, akár teljesen jóhiszeműen és gyanútlanul is odatévedhet bárki ezekre. Ahogy ez a találó hasonlat is kifejezi: a felszólítás a pornó elkerülésére olyan hatásfokú, mintha szmog idején azt tanácsolnánk az embereknek, ne szívjanak szennyezett levegőt.

3. »Ha nem lenne rá kereslet, nem lenne pornó sem.« Ez tévedés.

Alapvető gazdasági elv, hogy ha létrehoznak egy új árucikket, akkor annak létrehozzák a piacát is. Teremtsünk keresletet! – ez a jelszó. Becslések szerint ma az internet egyharmadát (kb. 30 százalékát) teszik ki a pornográf tartalmak, ennek kb. egyötödét teszi ki a gyerekek ellen elkövetett szexuális visszaélés.

4. »Ha én megfelelő szexuális felvilágosítást adok a gyerekeimnek, akkor ő nem az internetről, főleg nem pornóoldalakról fog tájékozódni.« Reménykedhetsz, de kicsi rá az esély.

A szülői beszélgetés nélkülözhetetlen, mert jó esetben ez a gyerek esélye arra, hogy a szexualitás örömteli, természetes, testet-lelket gazdagító gyakorlatáról szerezhessen tudomást. Ám ez sem garancia arra, hogy nem írja be kérdéseit a böngészőbe, és nem pornóoldalakra vezető  válaszokat kap. A kutatások szerint a fiúk átlagéletkora, amikor elkezdenek pornót nézni, 9–11 év.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. október 05. 14:08
Azt gondolnám a pornóról, amihez nem igazán értek, de sok más egyébhez sem, szóval azt gondolom, hogy a pornófogyasztásnál is meg sok egyébnél is az OPTIMÁLIS MÉRTÉK és MENNYISÉG A CEZÚRA! Ami kb, annyit tesz, hogyha sikerülne kvázi meghatározni.kimérni egy HATÁRT, akkor addig ill. az alatt még előnyös is lehet, a párok-házas-, és élettársak szexuális és érzelmi életére nézvést. Szóval ADDIG A MENNYISÉGIG még serkentheti, fokozhatja a férfiak és nők egymás iránt egészséges VÁGYÁT! És ezáltal a rendszeres és okos NEMI ÉLETÜKET-ÉLETÜNKET! Mindennek révén az idegrendszeri KIEGYENSÚLYOZOTTSÁGOT, s így az alkotó-, és érzelmi élet ÁLLHATATOS STABILITÁSÁT. "Azon a határon FELÜL", "azon túl" azonban a pornó rombol, leépit, kikészit és destabilizál, és ELVONJA az energiákat a VILÁGBÉLI alkotóélet "elől" és mintegy elhappolja azokat az erőket, amelyek a kiegyensúlyozottsághoz is kellenek. Én valahogyan igy gondolom és részben tapasztalom.
Vakfolt
2018. október 05. 13:42
"Alapvető gazdasági elv, hogy ha létrehoznak egy új árucikket, akkor annak létrehozzák a piacát is. Teremtsünk keresletet! – ez a jelszó." Ezt mondtam, mikor a vv a bb meg a többi kereskedelmi szemét elindult és azzal jöttek, hogy de hát erre van igény. A pornó meg tudjuk, hogy alapvetően mire van. Az azért egy valós biológiai késztetést orvosol. Az más kérdés, hogy eközben kárt is okoz, a normális szexuális élet sosem olyan intenzív, és bármikor elérhető.
alter_ego
2018. október 04. 21:06
"Kéjt veszt, ki sok kéjt szórakozva kerget:" Milyen igaza volt nagy költőnknek!
Akitlosz
2018. október 04. 20:52
"Ám ez sem garancia arra, hogy nem írja be kérdéseit a böngészőbe, és nem pornóoldalakra vezető válaszokat kap." Arra az az elég erős garancia, hogy a keresők maguktól nem hoznak ki pornóoldalakat, csak akkor ha a felhasználó direkt olyanokat keres és ezt a keresési beállítások saját kezű átállításával felelőssége teljes tudatában meg is erősíti. Alapértelmezetten a keresés biztonságos és szigorú. A legdurvább kifejezésekre is csak ártatlan oldalakat fog kihozni. Ha a gyerek ezt maga átállítja aztán meg 18 éven felülinek hazudja magát a pornóoldalakon magát akkor Ő MAGA A JOGSÉRTŐ! A felelősség a szüleié és részben az övé, ha már fiatalkorú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!