Évszakváltás a Hős utcában

2018. szeptember 26. 08:46

Semmi nem utal a hatóságok fellépésére, inkább sejthető a szemet hunyás.

2018. szeptember 26. 08:46
Varga Attila
Magyar Idők

„A Hős utca említett, elgettósodott szakasza Kőbánya peremvidéke, a Puskás Ferenc Stadion környéke pedig Zugló része. Az utóbbi: a világ szerencsevadászainak törzshelye, a zöldséges kalyibája mögött a járdára felálló Audiból szóló roma zene a nyilvános vizelés és a székletürítés, a szemetelés, az alkoholizálás, a járdán alvás ugyanolyan megszokott, mint a bedrogozott, befüvezett zombik jelenléte. Ami igazán szomorú, hogy ebben a Stadionoktól a Salgótarjáni útig tartó no-go zónában – bár egy nap alatt százmillió forint bírságot lehetne kiszabni – semmi nem utal a hatóságok fellépésére, inkább sejthető a szemet hunyás mindezek felett.

A rendőrök tehetetlenek, az önkormányzatok, a kőbányai és a zuglói, a fővárosi önkormányzat, a közegészségügyi hatóság, a járdaszigetekért felelős BKV kivonta magát a felelősségvállalás alól. Az 1-es villamos említett szakaszain régóta nincsenek jegyellenőrök, nincsenek közterület-felügyelők. Olyat még senki nem látott, hogy bárkit is leszállítottak volna egy járatról azért, mert veszélyeztette mások testi épségét. És nem beszélünk arról a turisztikai, országimázst érintő kárról, amelyet a külföldi turisták szenvednek el ezen a környéken. És arról sem, hogy vannak, akik megtiltják gyermekeiknek, idősebb családtagjaik­nak, hogy az 1-es villamos említett szakaszán utazzanak.

Ez a helyzet méltatlan. Nem állt ki egyetlen érintett polgármester, főpolgármester, BKV-vezér az emberek elé, s nem mondta azt, hogy nem tettünk meg mindent, sajnálom, hogy ez van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. szeptember 26. 14:35
A helyzet nyilván nem pillanatok alatt alakult ki, de nicsak hirtelen de kurvafontossá lett. Mondanám, hogy fura, csakhogy nem az.
bsamu
2018. szeptember 26. 11:42
Mindenki látja a problémákat, de nem tesz semmit. Ez az igazi szégyen, nem az ahogy kinéz a környék. Minden nagyvárosban vannak ilyen helyek. Szerintem ha itt próbálnának rendet tenni a hatóságok, akkor még talán a jogvédők is szemet hunynának, mert teljes társadalmi konszenzus van abban, hogy vállalhatatlan az ami a környéken jelen van.
ThunderDan
2018. szeptember 26. 11:40
Szerencsére nem Pesten lakom. De ha csak a fele igaz annak, amit a cikk ír, akkor az döbbenetes... Nem érdekel a "jogvedők" meg "Európa" nyüszítése: RENDET KELL TENNI! Most.
karakán
2018. szeptember 26. 11:16
A hős utcai gettó egyedül az önkéntes lakàsfoglaló cigànyoknak köszönhető..20éve még normàlis környék volt...aztàn beköltözött az első "kiscsalàd"és ez lett...mindenki köszönje meg a civilkéknek és a tolvaj,bűnöző,30. Iq alatti élősködőknek... A bérlakàsokat a maszopszadesz csürhe baszta szét...baloskàk..ne mutogassatok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!