Nyugaton még a hajléktalanoknak is jobb, mint a dolgos polgároknak

2018. július 04. 12:02

Libsiéknek is nehéz lesz felfogni, de az angol jogrendszer különbözik a magyartól.

2018. július 04. 12:02
Templomhegyi Nyerőkő
Tutiblog

 

„Bizonyára libsiéknek is nehéz lesz felfogni, de az angol jogrendszer különbözik a magyartól. Például ott nincs alkotmány, csak törvények vannak, meg ilyen furcsaságok is léteznek, mint precedensjog. Ennek köszönhetően összefoglalom milyen szabályozás van a ködös Albionban:

  1. A közterületen bizonyos magatartásformák gyakorlása tilos, köztük a koldulás, sötöbö, sötöbö, ezért pedig bírságokat szabnak ki, majd elzárást. Nálunk nem lehet bírságot kiszabni, csak közérdekű munkát.
  2. A hajléktalanoknak felajánlanak lakhatási lehetőséget kötelezően az önkormányzatok, de ez számukra 2018-tól kötelező, tehát eddig nem kellett megtenniük, vagyis konkrétan megtenniük semmit se kellett.

Jeleznénk, ennél sokkal jobb volt a helyzet eddig is kis magyar hazánkban. Ők 2014-15-ben vezették be a büntetési rendszert, mi 2012-ben. Ők 2018-ban adták meg a lehetőséget arra, hogy lehessen a hajléktalanoknak lakhatást biztosítani, nálunk ez adott volt. Nálunk nem emelkedett 73%-al a hajléktalanok száma, sőt szinte alig.

De biztosan annyira nagyon jó lehet külföldön hajléktalannak lenni, hogy azért szabályozzák a kérdést hasonlóan a miénkhez a ködös britek is.
Egyébként elküldeném elmeorvosi vizsgálatra azt, aki szerint normális dolog a hajléktalanság, és nem lakhatást kell biztosítani a szerencsétlenül jártaknak, hanem jogot arra, hogy továbbra is hajléktalanok legyenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. július 04. 19:58
"Egyébként elküldeném elmeorvosi vizsgálatra azt, aki szerint normális dolog a hajléktalanság, és nem lakhatást kell biztosítani a szerencsétlenül jártaknak, hanem jogot arra, hogy továbbra is hajléktalanok legyenek.” Inkább börtönbe....
Fideath
2018. július 04. 19:14
"Ha te lubickolnál a Svábhegyi vagy Rózsadombi hűs, kékvízű luxusmedencédben, téged sem érdekelne sem az egészségügy, sem a hajléktalanok, maximum annyi, hogy elég hideg e a pezsgő amit felszolgálnak neked!" -------------------------------- Ez aztán az érv, ilyet is csak egy narancsbolsevik tud írni. Vagyis akkor semmi gond a közpénzrabló kormányközeli milliárdos oligarchákkal, meg lehet őket érteni hogy már elszakadtak a magyar valóságtól. Nem lehet rajtuk számon kérni hogy miért rabolják a közpénzt ipari mértékben, mert mindannyian ezt tennénk a helyükben :DDDDDDDDDDDDDD
Pelso j.
2018. július 04. 18:56
lakhatást biztosítása....? Lesz rá most törvény vagy csak hazug az érvelésed?
annamanna
2018. július 04. 17:09
Nem csak az a probléma, hogy kevés pénz jut a szociális szférára, hanem hogy ami jut, azt is ellopják azok, akik a tűz közelébe jutnak. Érdemes ezt a riportot megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=wnALueGH8M8
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!